sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Kun mopo meinaa lähteä keulimaan...

Kävin eilen shoppailemassa, kuten olin itselleni luvannut jo aikoja sitten. Shoppailusummana rapiat 100e ja tarkoituksena ostaa jotain laadukasta, mukavaa, rentoa ja siistiä vaatetta töihin. Päädyin yhteen hiukan kalliimpaan paitaan ja kun sitä makselin kassalla, meinasi päässä naksahtaa pahemman kerran. Vanha minä oli raivoissaan vain yhdestä hillitystä ja hallitusta ostotapahtumasta ja kerrassaan vaati päästä tuhlaamaan lisää - kyllähän minä ansaitsen siistejä vaatteita enemmänkin, eihän tällä yhdellä nyt pääse edes alkuun!

Kiertelin kauppoja siitä huolimatta, että olin jo lähes käyttänyt budjettini kokonaan. Sovitin paitoja, housuja, kenkiä ja mietin, kuinka kiva olisi nyt satsata uuteen huiviinkin. Eihän mulla ole mitään kivoja vaatteita kotona...

Mun pelastus eilen oli se, että vararahasto on kokonaisuudessaan Bank Norwegianin tilillä, eikä siis siirry reaaliajassa käyttötililleni. Luulen, että muutoin olisin ostanut paljon kaikkea muutakin ja maannut sen jälkeen kotona ostokrapulassa ja ahdistuneena, kun taas kerran onnistuin käyttämään puskurirahat shoppailuun (been there, done that).

Jotenkin jännä. Nämä kuukaudet ilman shoppailua eivät lopulta ole olleet mitenkään mahdottomia, mutta kun ostoksille menen, vanha peto meinaa päästä irti. On ollut maailman järkevin päätös säilöä vararahastoa jossain muualla kuin käden ulottuvilla, eilinen sen osoitti. Tämä ostomania tuntuu ajoittain joltain ihan oikealta sairaudelta. Onneksi eilen säästyttiin konkreettisilta vanhingoilta eikä budjetti ylittynyt senttiäkään.

4 kommenttia:

  1. Itse kuvittelen parantuneeni ostosmaniasta siinä määrin että pääsen ostoskeskuksesta pihalle vain suunnitellun ostoksen kanssa, ja jos sitä ei löydy en koe pakottavaa tarvetta ostaa mitään. Shoppailusekoilu loppui osaltani viime elokuussa, mutta näin reilu 7 kk myöhemmin en uskalla vieläkään selata verkkokauppoja tai klikata sosiaalisen median mainoksia auki, Klarnan ja luottokortin tiedot on varmaan joka kaupassa muistissa ja varma retkahdus olisi edessä. Onnittelut itsesi voittamisesta kauppareissulla!

    -Sanba

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Verkkokaupat on kyllä oikeita ansoja itsellenikin.. Niitä en ole selaillut lähes ollenkaan tämän vuoden puolella, koska se on vaan niin helppoa painaa sitä "tilaa" -nappia. Adblockerilla oon saanut onneksi mainokset joka paikasta pois niin ei tule jatkuvasti uusia kiusauksia silmille.

      Poista
  2. Peliaddiktin (joka tällä hetkellä tainnutettuna) lisäsksi mussa asuu myös tuhlausaddikti. Hyvä jos ruokakauppaan uskallan mennä edes ilman kauppalistaa ;) Mutta hyvä että sä selvisit voittajana palkkiokierrokselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on tää hallittu shoppailu kyllä yllättävän vaikea laji :D Onneksi vahingoilta säästyttiin.

      Poista