torstai 29. maaliskuuta 2018

Ensimmäinen vuosineljännes - jackpot!

Nyt on takana kolme kuukautta tätä vuotta ja aika hieman tarkastella mitäs tässä on saatu aikaiseksi budjetoinnin ja suunnitelmallisuuden avulla.

ASP-tili: 7500e -> 9300e (+1800e)
Rahastot: +215e
Puskuri: +450e

Kolmessa kuukaudessa varallisuus on kasvanut 2465e, eli kuukautta kohden 821 euroa. Vuoden alusta nettotulot ovat olleet 4697e, eli säästöaste alkuvuodelle on 52,5%. Lisäksi Klarnan osari maksettu eikä uusia ole haalittu. Opintolainaa on edelleen jäljellä koko potti, sillä sen lyhennys alkaa virallisesti 15.12.2019 mutta epävirallisesti toivottavasti heti ensi vuoden alussa. Tänä vuonna kuitenkin keskityn pääosin säästämiseen.

Sanoisin, että alkuvuosi on ollut äärimmäisen hyvä, vaikka tammi-helmikuun jarruna toimi osamaksu ja sen vuoksi rahastoissa ei ole ihan niin paljoa kuin olin alunperin ajatellut. Onneksi kokonaisuus näyttää hyvältä ja mikä tärkeintä, ajatusmaailma on muuttunut huomattavan paljon. Maanisesta ostajasta on tulossa pienin askelin jotain minimalistin tapaista ja raha pysyy hyppysissä paremmin kuin olisin kuvitellutkaan. Aika kivuttomasti tämä muutos on lopulta tapahtunut ja fiilis on paljon rennompi kun tietää tehneensä hyviä ratkaisuja.

Toki tätä onnistumista on edesauttanut se, ettei mitään yllättäviä isoja kuluja ole osunut matkan varrelle. Pitää olla kiitollinen - samoin myös siitä että töitä ja tuloja on tiedossa satavarmana elokuun loppuun asti ja todennäköisesti siitä eteenpäinkin.

Jotenka oikeastaan kaikilla elämän osa-alueilla homma rullaa hyvin ja suunnitellusti. Huomaan kasvattaneeni huikeasti selkärankaa tähän hommaan ja havaitsen itsessäni ihan uusia piirteitä, kuten suunnitelmallisuus, pitkäjänteisyys, kärsivällisyys ja harkitsevaisuus... Ei paha alkuvuoden saldoksi!

6 kommenttia:

  1. Tosi hyvin on mennyt ensimmäinen vuosineljännes! Onnittelut!

    Minä jäin miettimään tuota opintolainan maksua, jota suunnittelet tehdä etukäteen..
    Sehän on edullista lainaa ja toiset jopa ottavat sitä sijoitustarkoituksessa sen edullisuuden vuoksi.

    Mietin vain, että sen vuoden, jota suunnittelet maksaa etukäteen, voisitkin käyttää omien puskureiden parantamiseen sillä rahalla. Tai vaikka laittaa rahan kasvamaan korkoa (esim Bank norwegian). Ja aloittaa maksaminen vasta sitten aikataulussa, mutta oman talouden puskuri paremmassa kunnossa.

    Opintolaina on yksi edullisimmista lainoista ja toisethan ottavat sitä jopa ihan sijoitusmielessä.

    Onnea tosiaan alkuvuoden rutistuksesta! Olet kyllä hyvin onnistunut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oon tota opintolaina-asiaa tuuminut tässä useampaan otteeseen, sillä järkevintä tosiaan olisi maksaa sitä vasta ajallaan. Jotenkin henkisesti vaan tuntuisi hyvältä päästä siitä mahdollisimman nopeasti eroon :D Tässä on onneksi vielä aikaa pohtia mitä sen asian suhteen tekee, järki ja tunteet taistelevat tosiaan vastaan tässä asiassa.

      Poista
  2. Hulppea saavutus kolmessa kuukaudessa!!! Selkärankaa on kasvatettu täälläkin, ja siitä tulee ehkä se paras fiilis, kun alkaa sisäistämään mitä kuluttaa. Mutta onnittelut sulle, tästä tulee taatusti hulppea vuosi, sitä lopullista katsausta sitten jännitetään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Jep, tärkein oivallus on kyllä ollut tuo selkärangan kasvaminen, se on ihan koko homman perusta. Toivotaan että vuosi jatkaa samaa linjaa tämän hyvän alun kanssa.

      Poista
  3. Aika huikea säästöprosentti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onhan se kyllä :) Toivottavasti pystyn vähintään tuon 50% pitää säästöasteena loppuvuoden ajan.

      Poista