tiistai 3. huhtikuuta 2018

Viime päivien hajatelmia

- Haluaisin Macbookin. Sain jatko-opiskelupaikan syksyksi ja kuvittelen tarvitsevani sitä varten uuden tietokoneen. (?) Tämä ajatus napsahti päähän vaan joku aamu, enkä ole päässyt siitä eroon. Minä joka en siis panosta elektroniikkaan. Heh.

- Ärsyttää katsella Nordnetissä rahastoa joka on koko ajan vaan miinuksella. Pitäisi lopettaa kyttääminen.

- Sain 400e lahjan. Pistin siitä 200e puskuriin, 150e lomakassaan ja 50e apteekkiin. Eli puskurissa nyt 650e ja lomakassassa hyvä pohja!

- Olen miettinyt josko kuitenkin ensi vuosi olisi puskurinlihotusvuosi. Saisin vuodessa kerättyä ihan jäätävän puskurin ja lisäksi ASP-tilillekin vielä hyvän potin ja lyhentäisin opintolainaa vasta sit kun virallisesti olisi pakko.

- Kun olis kasassa joku 6000-7000e puskuri, ei tarvis kauheasti ressailla yllättäviä tilanteita...

- Toisaalta miksi edes kelailen vielä ensi vuotta? Tässä ehtii tapahtua miljoonasti asioita ennen ensi vuotta, voisi vaikka keskittyä tähän vuoteen...

- Näyttää taas siltä että ruokabudjetista jää melkein satanen shoppailurahaa, oh yes.

- Jotenkin kiva ostaa tyyliin kerran kuukaudessa jotain etukäteen suunniteltua, siitä tulee parempi mieli kun tuhannesta impulssikontrollin puutteessa ostetusta halpisrätistä.

5 kommenttia:

 1. Jos sulla jää ruokabudjetista useamminkin satanen yli niin laita sivuun ja osta niillä rahoilla syksyllä se tietokone jos edelleen tekee mieli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, jotain tällaista suunnitelmaa oon pohtinut. Ja tässä samalla kun säästää sitä konetta varten niin saattaa saada valaistumisen että ehkä inan edullisemmallakin pärjää varsin hyvin... Ja ehkä koko konetta ei edes tarvitse vielä tämän vuoden puolella? Ärsyttävää saada päähänpinttymä jostain asiasta mitä ei oikeasti edes tarvitse.

   Poista
  2. Siihen päähänpinttymään auttaa ehkä parhaiten aika :)
   Kun olet saanut sen summan säästettyä ja kohta olisitkin käyttänyt koko vaivalla säästetyn summan ihan hetkessä. Laittaa ainakin itseni miettimään vähän halvempaa, mutta varmasti yhtä hyvää vaihtoehtoa.

   Eikä tule niitä hätiköityjä päätöksiä, mikä on se parhain juttu.

   Poista
  3. Aivan totta! Monta asiaa jäänyt hankkimatta tuolla taktiikalla :)

   Poista