tiistai 10. huhtikuuta 2018

Huhtikuun palkan budjetointi

Jahas, niin oli napsahtanut palkkanauha näkyviin ja nettona tulee tassuun perjantaina 1665e. Suunnitelma on seuraavanlainen:


Huhtikuu
Palkka1665
Asuminen150
Ruoka355
Auto30
ASP-tili700
Rahastot100
Kampaaja100
Laskut20
Jää210
Säästämisaste60.66%

Tuo "Jää" siirtyy Bank Norwegianiin puskurirahaston täytteeksi. Eli säästöjä yhteensä ASP+rahastot+puskuri = 1010e ja pakolliset menot tässä kuussa 655e. Säästöprosentti lämmittää sydäntä taas kerran, vaikka toki äärimmilleen vietynä kiristelyn varaa olisi vieläkin. Mutta kai tässä samalla on tarkoitus elääkin?

Aika tutulla kaavalla siis menee tämäkin palkka, kunhan mitään yllättävää ei nyt osu tielle. Kesälomareissua varten pitää ostaa jotain pieniä juttuja, mutta ne mahtuu kyllä tuohon ruokabudjettiin. Kampaaja on loppukuulle varattuna ja seuraavan käynnin suunnittelin vasta heinäkuulle, eli hiukan pidempi väli tiedossa. Tämä budjetointi on kyllä niiiiiin koukuttavaa näpyttelyä, ei ole parempaa ajanviettotapaa kun räpeltää numeroita excelissä! Mulla on jo koko loppuvuosi alustavasti hahmoteltu, on vähän tullut innostuttua...

Tuhlari odottelee sormet syyhyten perjantaita että pääsee tekemään konkreettiset tilisiirrot :D

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Näinpä! Siitä on ollut superpaljon hyötyä alkuvuoden aikana.

   Poista
 2. Hieno säästöprosentti! Ja tosiaan on myös elettävä, joten jokaista senttiä ei tarvitse eikä kuulu kituuttaa. Mutta kun jonkun aikaa olet ostamatta mitään ylimääräistä huomaat, että ei teekään kovin usein mielie tuhlata.. näin minulle ainakin on tapahtunut. On kivempi maksaa velkoja ja/tai säästää rahaa tilille/rahastoihini tms. -Siru-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon huomannut ihan saman asian jo tässä lyhyessä ajassa. Tekee mieli tehdä vaan harkittuja hankintoja ja jotenkin niistä osaa myös iloita enemmän, kun se ostaminen ei ole ihan jokapäiväistä hupia. Ja mikään ei ole siistimpää kun seurata säästötilien lihoamista!

   Poista
 3. Excel <3 ja Pennoon olen myös tykästynyt! Ei ehkä järkevää kirjata asioita kahteen paikkaan :D mutta molemmille on paikkansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pivo taitaa olla Pennoa vastaava sovellus? Se on mulla käytössä ja on kyllä myös äärimmäisen koukuttava (ja hyödyllinen) sovellus.

   Poista
 4. Hyvä hyvä hyvä! :) Joo ei minkään mielestä kannata aivan äärirajoilla vetää budjettia. Kuitenkin seuraaminen kannattaa ja jo se että tietää paljonko rahaa tulee ja menee ja mihin ne menee auttaa hahmottamaan sitä käyttörahan määrää ja kohteita eikä tule osteltua/tuhlattua niin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Budjetointi on auttanut löytämään sellaisen järkevän rahankäytön tien. Tiedän kuinka paljon saan rahaa ja mitä summia mihinkin on syytä varata. Siistiä, kun ei ole palkkapäivää edeltävää rahapaniikkia enää!

   Poista