perjantai 13. huhtikuuta 2018

Kuluneen kuukauden ruokamenot

Tässä koottuna maaliskuun palkasta menneet ruoka-, bensa- ja muut kulut, joihin oli budjetoitu siis 375e.

1. viikko:
Ruoka 30,76e; 10,27e; 5,64e; 20e = 66,67e
Ei muita kuluja.

2. viikko:
Ruoka 14,42e; 27,93e; 8,45e = 50,80e
Ei muita kuluja.

3. viikko:
Ruoka 24,96e; 3,77e; 16,57e = 45,30e
Bensa 20e
Posti 5,90e
Yhteensä 71,20e

4. viikko:
Ruoka 7,92e; 4,64e; 7,45e; 14,49e: 16,90e = 51,40e

Kaikki yht. 240,07

Kuukausittainen budjetti siis alittui jälleen kerran ihan mukavasti, tarkemmin ottaen 134,93 euroa. Eipä mitään suuria huomioita tästä kulutuksesta, lähinnä edelleen silmään pistää lukuisat ruokakauppavisiitit... Ehkä siinä asiassa voisi nyt ihan tosissaan tsempata.

Kommenttiboksissa heitettiinkin ilmoille ajatus, että ostaisin näillä ruokabudjetin ylijäämillä sitten syksyllä himoitsemani uuden tietokoneen, mutta rehellisyyden nimissä pahin hinku on jo mennyt ohi. Nopea on ihmismieli ;) Eipä tässä tosiaan mitään oikeaa tarvetta koneelle edes ole ja toivonkin että tämä nykyinen toimii ainakin tämän vuoden loppuun moitteetta.

6 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Enkä niin tiedä onko tossa juurikaan enää nipistämistä, aika vähäisellä selviät! Toi maltti on kadehdittava ominaisuus jota valitettavasti en näköjää ikinä ite opi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kulunut neliviikkoinen oli kyllä aika onnistunut, ei ruuan lisäksi tarvinut ostaa juuri mitään :) Tänään tulleesta palkasta taasen meni heti 50e apteekkiin ja lisäksi vitamiini- ja kosmetiikkahylly huutaa täydennystä. Jokainen kuukausi tuntuu olevan vähän omanlaisensa, joskus pelkkää ruokaa ja joskus sit lisäksi kaikkea muutakin. Onnistumisen fiilis tulee tarpeeksi joustavasta budjetista, mikä ei pauku heti yhden yllättävän menon takia.

   Kyllä sullakin malttia ja suunnitelmallisuutta on vaadittu oman budjetin laatimiseen ja siinä pysymiseen, että saa tässä itse kukin olla oikeasti ylpeä itsestään ja muutoksesta mitä on saanut aikaiseksi! :)

   Poista
 2. Olen kateellinen sun sinnikkyydestä! Ja 132 euron budjetin alituksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Aika henkistä taistelua tässä käydään lähes päivittäin, mutta vähitellen helpottaa ja joku selkäranka tässä matkalla on kasvanut.

   Poista
 3. Hyvin mennyt sinulla!
  Nuo summat ruokakauppaan on kyllä erittäin kohtuullisia. Olen miettinyt omiakin kulutustottumuksia kovasti ja edelleen jatkan miettimistä.
  Tärkeintä olisi saada monipuolista ravintoa, että jaksaa, mutta rajansa silläkin paljonko siitä kannattaa maksaa.

  Ja tosiaan! Ihmismieli on kyllä nopea. Itsekin olen ollut innokas puhelimen vaihtaja vuosikaudet, mutta nyt piheys estää vaihtamasta nykyistä. Jos vielä edes tämän vuoden, niin tulisi 3v täyteen puhelimelle ikää (ja vain kerran vaihdettu akku..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, monipuolinen ja laadukas safka on kyllä kaiken perusta, mutta olen yllättynyt miten pieniksi ruokakulut saa karsittua kun tekee pientä vertailua tiettyjen tuotteiden kohdalla. Summa olisi varmaan oikeasti hiukan suurempi, mutta käydään viikottain vanhemmilla syömässä, välillä useamminkin kerran.

   Poista