torstai 17. tammikuuta 2019

Budjetti vs todellisuus

No joo, ehkä noita budjetteja voisi julkaista vasta sitten kun on tilipäivä. :D Ei nimittäin mennyt ihan kuin suunnitelmissa, sillä päädyin tilaamaan lisäravinteita ja vitamiineja vähän isomman satsin ja tuo summa rokotti hieman puskuria. Oli vaan niin hyvät alet että päätin ne nyt hyödyntää, mikä on mielestäni kyllä varsin järkevää kun on kyse asioista joita kuluu päivittäin. Eipähän tarvitse hetkeen tilailla.


Tammikuu
Palkka1770
Asuminen-175
Ruoka+auto-675
Puskuri-700
Rahastot-100
Laskut-20
Lomat-100
Jää0
Säästämisaste45.20%

Tässäpä tuo todellisuus, eli puskurissa nyt 3500e. Ruoka+auto -sarake on kyllä vähän harhaanjohtavasti nimetty ja ensi kuusta lähtien se olkoon kategoria "eläminen". Tuosta 675 eurosta maksoin 195e lisäravinnetilauksen, tankkasin auton (20e), kävin apteekissa (25e), maksoin Adlibriksen kirjatilauksen (56e) ja nostin käteispuskuriin 60e. Jäljelle jäi 319e ruokaan ja päivittäistavaroihin.

4 kommenttia:

 1. Meillä muuten ruoka ja auto on kans sellanen elämisen kassa. Siitä maksetaan vaatteita ja ruokaa ja muitakin hankintoja niin pitkälle kun se vaan riittää. Joskus riittää, joskus ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu tosiaan että välillä noista "ruokarahoista" kuluu puolet johonkin muuhun kuin itse ruokaan tai bensaan, joten parempi vaihtaa kategorian nimeä suosiolla :D

   Poista
 2. Itse taas mietin, että tiedätkö sitten riittävän tarkkaan mihin rahasi menevät, jos yhdistät niitä liikaa?

  Eli pitäisikö sittenkin jakaa rahat vielä useampaan osaan?

  Jos ruoka+auto osiossa olisi oikeasti vain ruoka+auto. Kaikki vaatteet, lisäravinteet sun muut menisi eri kategoriaan.
  Vai onko jaoettelu vain blogia varten ja itse tiedät sitten tarkemmin mihin rahasi menevät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä hyvä pointti. En nimittäin ole jaotellut "elämisrahaa" sen tarkemmin edes omassa päässäni, lähinnä aina yrittänyt laskeskella kuinka paljon perus ruokakulujen päälle on tulossa extraa ja sen perusteella muodostanut budjetin. Taktiikkana vähän huono, on tullut huomattua parina kuukautena... Pitänee syventyä tähän asiaan vielä vähän lisää ja miettiä mikä olisi järkevä tapa jakaa käyttöraha pienempiin alakategorioihin. Kiitos kommentista!

   Poista