lauantai 12. tammikuuta 2019

1/19 palkan budjetointi

Ei muuta kuin kohti uutta vuotta ja vuoden ekaa budjettia!

Tähän palkkaan sisältyi 200 euron kertaerä, joka maksetaan valtiolla työskenteleville hyvityksenä 30% lomarahaleikkauksista. Ei se ehkä "ihan" kompensoi tehtyjä leikkauksia, mutta näillä mennään. Bruttopalkka tammikuussa siis 2384,62e ja siitä käteen about 1770e. Veroprosenttia olen hiukan rukannut ehdotettua ylöspäin (ehdotus oli 15% ja nyt prosentti on 16,5%).Tammikuu
Palkka1770
Asuminen-175
Ruoka+auto-485
Puskuri-850
Rahastot-100
Laskut-40
Lomat-120
Jää0
Säästämisaste53.67%

Päivittäisiin kuluihin olen varannut hieman extraa, sillä nyt jo on tiedossa apteekkikäynti ja lisäravinnevaraston täydennystä. Puskuriin on menossa hyvä potti ja jos suunnitelmani toteutuu, tilillä on tammikuun palkan jälkeen 3650e! Laskutilille muutama kymppi extraa ja lomatilinkin lihotus alkaa pienin askelin. Säästämisaste kattaa puskuriin ja rahastoon menevät varat.

Helmikuun palkka onkin sitten vajaa pari sataa pienempi, mutta maaliskuussa pitäisi näkyä ensimmäinen korotus ja huhtikuussa yleiskorotus, jotka nostavat nettopalkan n. 1670 euroon. Sillä sitten mennään loppuvuosi.

8 kommenttia:

 1. Tuo säästämisaste on huikea! Tuo edullinen asumiskuvio auttaa varmasti.
  Lukemalla näitä sinun ja toisten budjetteja saa omaa ajatusmaailmaa muokattua oikeaan suuntaan. Rahan saa riittämään kun niin haluaa ja menee reilusti säästämisen puolellekin!
  Omalla kohdalla vielä kaukana että uskaltaisin julkaista omaa kuukausibudjettiani...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se on selvää että tämä puoli-ilmainen asuminen mahdollistaa korkean säästöprosentin ja pidän sitä suurena etuoikeutena :) Tosin tilanne ei tule jatkumaan ikuisuuksia, joten nyt otan kaiken hyödyn irti tästä elämänvaiheesta.

   Minustakin on mukava lueskella miten muut budjetoivat elämäänsä, vaikka usein se tilanne (tulot/menot/lapset/lemmikit) ei ole millään tapaa samanlainen kuin itsellä. Jotain niistä kuitenkin saattaa tarttua myös omaan ajatusmaailmaan. Kannustan kyllä sinuakin julkaisemaan oman budjettisi! Usein niihin saa kannustavia kommentteja ja hyviä neuvoja :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Joo, tällä on varsin mukava aloittaa uusi vuosi :)

   Poista
 3. Hieno määrä menossa puskuriin rahaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Tällä hetkellä tuo puskurin kasvatus tuottaa äärettömän paljon hyvää fiilistä. Jokainen satanen tuo lisää mielenrauhaa.

   Poista
 4. Tuo kertakorvaus tuntuu minusta kyllä jotenkin hyvältä ja pahalta yhtäaikaa. Meille se tulee erillisenä eränä. Tuo sinun puskuri on kyllä rakentumassa hyvää vauhtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille töissä sanottiin että ei ole syytä juhlia tuota kertaerää, sillä helposti tällaiset hyvitykset enteilee sitä että lomarahaleikkuri jää ikuiseksi. En sitten tiedä miten asia oikeasti on, mutta toki tämä pieni bonus yhtä pienituloista lämmittää silti. :D

   Poista