perjantai 31. elokuuta 2018

Leviääkö pakka..?

...toivottavasti ei, mutta kyllä tässä nyt on jo saanut rukata budjetteja ihan kunnolla.

Ensi kuulle on tiedossa vähän yllärinä kaksi lääkärikäyntiä, niihin liittyvät verikokeet ja lisäksi hieroja. Toistaiseksi homman pitäisi pysyä paketissa, mutta kyllä tässä nyt on vähän veitsenterällä tanssimista koko homma.

(seuraavaksi seuraa paatosta aiheesta hyvinvointi)

Olen ehkä hieman laiminlyönyt omaa hyvinvointiani tänä vuonna. Olen lykännyt pakollisia juttuja aina vain eteenpäin, jotta säästöprosentti pysyy tarpeeksi hyvänä. Olen sivuuttanut joitain oireita olankohautuksella ja keskittynyt vain rahaan ja sen säästämisen maksimointiin. Ei hyvä, ei ollenkaan hyvä. Nyt näyttää olevan takaisinmaksun aika.

Mistään vakavasta ei ole kyse, mutta tässä on nyt tiedossa ferritiiniarvojen mittaaminen, D-vitamiinitasojen mittaaminen ja laaja verenkuva sekä kehon palautumisen avittamista ammattilaisella. Keho ja mieli käyvät jatkuvasti ylikierroksilla ja suoliston oireilu on ollut todennäköisesti vain kirsikka kakun päällä. Onneksi se puoli on jo paljon paremmassa kuosissa kuin pari-kolme viikkoa takaperin, mutta nyt optimoidaan kroppa ja mieli kaikin tavoin.

Seuraava palkka tulee tasan kahden viikon päästä ja tilillä on just nyt rapiat 120e. Se riittää, kunhan mitään akuuttia menoa ei ilmaannu.

Tällä hetkellä ajatukset ovat enemmän oman hyvinvoinnin edistämisessä kuin säästöprosentissa. Toki tavoitteet ovat kirkkaana mielessä, mutta mitään en enää tee oman hyvinvointini kustannuksella.

4 kommenttia:

 1. Hyvä juttu, kun käyt mittauttamassa arvot. Minä olen saanut paljon apua raudan syönnistä ja uskon arvojeni parantuneen.

  Tarinasi kuulostaa muutenkin tutulta.

  Tsemppiä ja pidetään terveydestä me huolta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mitään ei ole välttämättä kovin suuresti vialla, mutta kroppa ei myöskään toimi ehkä aivan optimaalisesti ja se heijastuu arkeen. Toivottavasti mittaukset antaa vastauksia ja pääsen starttaamaan syksyn hyvällä fiiliksellä!

   Tämä oli hyvä herätys siihen, että kaikkein tärkeintä on lopulta hyvä terveys ja sen ylläpitoon kannattaa panostaa.

   Poista
 2. Täällä samat ajatukset, välill tuntuu että talouden tarkkailu ja säästäminen ottaa liian isoa roolia elämässä ja menee oman hyvinvoinninkin edelle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä iso virhe, mihin itsekin vasta nyt heräsin. Puskuritilin saldolla ei ole merkitystä jos se kaikki raha on siellä terveyden kustannuksella.

   Poista