tiistai 7. elokuuta 2018

Herkuttelu on kallista

Urheilen paljon lähes päivittäin ja tätä kalorinkulutusta tasapainotan viikonlopun herkkupäivillä. Nyt kun omat kulutustottumukset ovat taas olleet isommin suurennuslasin alla, olen havainnut tuhlaavani herkkuihin ihan älyttömästi rahaa. Ongelma ei siis niinkään ole herkuista saadut kalorit vaan enemmänkin niihin uppoava raha...

Otetaas esimerkkiviikonloppu:
- suklaalevy 2,35e
- karkkipussi 2,35e
- mäkkäri 7,85e
- donitsi 1,2e
- siideri 2,5e

Tämmösellä perus mättöviikonlopulla on hintaa 16,25e. Mun mielestä se on aika paljon? Kuukaudessa yli 60e.

Tämä laskelma sai minua miettimään vaihtoehtoja herkuttelulle. Pitääkö sitä vetää aina niin hitosti?! Mitä jos ostaisi joko karkkipussin tai suklaalevyn, ei kumpaakin? Mäkkärin sijaan tekisi jotain hyvää ruokaa, mistä kenties jäisi seuraavallekin päivälle syötävää? Vai onko tämä nyt vaan turhaa nillittämistä?

Toisaalta kun vetää kunnon överit viikonloppuna niin ei tee arkena mieli lainkaan herkkuja. Ehkä on silti vähän tyhmää vetää niin paljon makeaa että iskee huono olo. Tällä hetkellä viikonloput ovat mättöviikonloppuja, mutta voisiko ajatusta hiukan kääntää ja tehdä viikonlopuista hyvän ruuan hifistelyhetkiä? Kokeilisi aina jotain uutta ja spessua mitä ei ehkä arkena raski ostaa... Se voisi olla ensi viikonlopun suunnitelma.

Kuinka paljon te herkuttelette viikossa, ootteko ikinä laskeneet? Totuus voi yllättää. :D

2 kommenttia:

 1. Totuus on liian paljon! Ja niihin menee yllättävän paljon rahaa. Olen etsinyt mansikkapehmistä vuodesta 2016 lähtien kesäisin. Eilen lintsillä sanpoivat että nyt sitä on. Ostin 3,90 euroa maksavan pehmiksen ja siis se ei ollut aito pehmis ja oli pahaa! Mietin siinä koko ajan sitä 4 euroa turhaa rahaa. Ihan älytöntä.

  Voisi aloittaa taas kokonaan herkuttomuuden. Älytön määrä rahaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkuttomuus olisi kyllä iso säästö. Tosin se tuntuu ehkä vähän mahdottomalta tavoitteelta :D Mutta vähentää aijon, sillä keho ei tarvitse sitä roskaa yhtään mihinkään. Ja lompakkokin kiittää.

   Poista