torstai 9. elokuuta 2018

Terveyttä ostamassa

Okei, nyt uppoudutaan taas hiukan ohi aiheen mutta antaa mennä.

Terveys on sellainen asia, josta olen valmis maksamaan. Minulla ei ole varsinaisesti mitään sairauksia, mutta haastetta elämään luo ärtyneen suolen oireyhtymä eli IBS. Ja voi pojat kun tällä hetkellä on epätoivoinen olo sen suhteen!

Ongelmana on siis päivittäinen vatsan turpoaminen ja kipuilu. Tämä tuntuu menevän sykleissä - välillä on viikon verran hyvä olo eikä mitään merkitystä mitä syön ja toisinaan taas on huono viikko, vaikka kuinka miettisin joka suupalan. Tämä vaiva on huonoina hetkinä ihan jatkuvasti läsnä elämässä ja omalla tavallaan se on tosi kiusallinen. Pukeudun liian usein löysiin paitoihin ihan vaan siksi, ettei kukaan näe töissä turvonnutta mahaani ja erehdy luulemaan että olisin raskaana. Ja tietenkin kipu on uuvuttavaa, vaikkei se mitään infernaalista olekaan.

No, miten tämä vuodatus liittyy blogin aiheeseen - siten että minä olen mennyt tuhlaamaan. Olen ottanut lomatililtä 125e, jolla olen hankkinut itselleni blenderin ja smoothieaineksia. Vanha blenderi on hajonnut jo jokin aika sitten ja nyt pistin tilaukseen uuden, joka maksoi 40e. Blenderi tekee smoothien suoraan take away -pulloon ja ostin noita pulloja vielä pari lisää hintaan 15e. Nyt vaihtopulloja on siis yhteensä neljä, joten ei tarvitse koko ajan olla pesemässä niitä. Smoothieainekset tilasin Foodinilta: kasviproteiinijauhe, viherjauhe, psyllium -kuitulisä, MSM ja sitruuna-inkiväärimehu. Rahaa meni 70e. Glunk.

MUTTA, nyt seuraa selitykset.

Aloin muistella, että pari vuotta sitten vatsa oli hyvänä paljon useammin ja silloin päivittäiseen aamurutiiniin kuului smoothie: hedelmiä, marjoja, kauramaitoa, proteiinijauhetta, kuitua ja MSM:ää. Nyt vähän upgreidasin smoothieohjetta viherjauheella, jota moni on kehunut. Tämä nyt oli kertarysäyksellä hiukan kallis paukku, mutta toivon sydämen (ja vatsan) pohjasta että olo paranee kun palaan tähän vanhaan rutiiniin. Nuo jauheet on kalliita, mutta jos vatsa alkaa skulaamaan paremmin niin en kadu hetkeäkään tuhlattuja eurojani. Kasviproteiini on kyllä pahuksen tyyristä, mutta kun tarpeeksi kauan kärsii niin on valmis kokeilemaan vaikka mitä ja vaikka millä hinnalla.

Tämä on nyt äkkiseltään ainoa kikka jota keksin kokeilla olon paranemiseksi. Ruokavalio on jo valmiiksi maidoton ja lähes gluteeniton, vältän lisäaineita, suosin luomua ja juon todella paljon vettä. Antakaa joku mulle uusi suolisto, pliis...

Eli siis lomatilillä on nyt jäljellä 250e ja sinne pitää saada lokakuuhun mennessä 500e. Ei tule olemaan ongelma. Mutta tällainen pieni synninpäästö, kyllä minäkin osaan vielä rahaa kuluttaa. Tämä smoothieharrastus tulee nostamaan kuukausittaista ruokalaskuakin jonkun verran, mutta rehellisesti sanottuna se on ihan se ja sama. Nyt aijon panostaa hyvään oloon ihan ajatuksella ja toivon että se kantaisi hedelmää.

11 kommenttia:

 1. Hei, mullakin on ärtynyt suoli todettu ja tosiaan mahan pömpötys ja kipuilu on tuttua. Monenlaista lääkettäkin kokeiltu mutta lääkärin suosituksesta aloitin Agiocur-rakeiden syömisen ja ainakin ripulointi on vähentynyt, kannattaisko kokeilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Sekin näyttää olevan kuitulisä, eli toivotaan että myös tuo tilaamani kuituvalmiste auttaa. Noita kuituvalmisteita on googlettelun perusteella aina ajoittain hyvä vähän vaihdella, joten aloitetaan psylliumilla ja katsotaan mitä sen jälkeen keksin.

   Poista
 2. Hae apteekista Alfrolex ja testaa kuuri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistän vinkin korvan taa jos ei tämä oma suunnitelma toimi!

   Poista
 3. Kyllä terveyteen kannattaakin panostaa, eikä summa mielestäni kuulosta edes pahalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei paha raha etenkin jos tästä panostamisesta on sitten konkreettista hyötyä :D

   Poista
 4. Kannattaisiko todellakin keksiä jotain niiden mättöjen sijaan..sokeri ja hampurilaiset saavat suolen ärtymään takuuvarmasti. Energiapitoisia luonnollisempia herkkuja ja ravintoa varmasti löytyy. Vatsa rauhoittuisi varmemmin kuin eestaas terveysruokaa ja herkkumättöjä nauttimalla.

  Nm. Sama vaiva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se on vaan tavallaan jännä että suoli voi ärtyä vaikka en söisi mättöä lainkaan ja toisaalta olla ärtymättä vaikka kiskoisin viikon herkkuja. Että mitään logiikkaa ei tunnu olevan. Nytkin tilanne on se että viimeksi olen herkutellut viikko sitten ja siitä huolimatta vatsa on kipuillut aivan joka päivä.

   Varmasti olet oikeassa siinä että viikonloppuherkuttelu ei tee kovin hyvää suolistolle, mutta henkisesti kyllä kaipaan hölläämistä ajoittain. Ei vaan kuuppa kestä sitä että on ihan joka ikinen päivä ruokavaliolla. Nyt aijon kokeilla herkkujen vähentämistä ja odottelen että blenderi saapuisi niin pääsisi testailemaan.

   Poista