tiistai 11. syyskuuta 2018

600 euron terveysmeno

Ahdistaa ja harmittaa ja tuntuu että homma nyt sitten todellakin leviää käsiin. Terveysmurheet eivät ota väistyäkseen ja nyt maksamista odottaa noin 600 euron lasku (!!!). Maksan siitä 485e seuraavasta palkasta ja loput sitten lokakuun palkasta.

Miten tämä sitten vaikuttaa kahden seuraavan kuukauden budjettiin? No, aika massiivisesti. Tässäpä syyskuun palkka:


Palkka1665
Asuminen-150
Ruoka+auto-478
Terveys-485
Rahastot-100
Laskut-20
Muut pakolliset-202

Jää230
Säästämisaste19.82%

Ruoka- ja automenoihin sisältyy satasen verran extraa viikonloppureissun vuoksi ja nuo muut pakolliset sisältävät mm. hierojan ja hammaslääkärin. Että se mitä tuosta jää, vaivaiset 230e, menee puskuriin. Jos tämä budjetti toteutuu niin puskurissa olisi sitten 1380e. Lokakuussa olisi tarkoitus saada 1500e täyteen ja veronpalautuksista saada se 2000e täyteen. ASP-tili ei lihoa nyt lainkaan ja sen kohdalla on 2000e matkaa vuoden tavoitteeseen, johon uskon kyllä pääseväni (jos uutta katastrofia ei pukkaa päälle).

Jokseenkin paljon tämä syö nyt naista, vaikka tärkeintähän on olla ylijäämäinen ja sitä tässäkin kuussa ollaan. Tähän asti homma on kuitenkin edennyt kuin itsestään ja joka kuukausi olen saanut hurjia summia säästöön, nyt tökkii ekan kerran ja oikein kunnolla.

Synkkä Syyskuu.

8 kommenttia:

 1. Älä nyt itseäsi tuommoisesta ruoski. Siitä tulee vain paha mieli :) Olet budjetin mukaan silti reilusti ylijäämäisellä taloudella ja kuulut rikkaimpien joukkoon. Eteenpäin vain lippu korkealla ja positiivisuuden kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, pienen sulattelun jälkeen osaa suhtautua hieman neutraalimmin tähänkin yllättävään menoon. Hyvä puoli on se, ettei tarvinnut kajota puskuriin ja sinne saa jopa muutaman satasen laitettua talteen kaikesta huolimatta.

   Poista
 2. Sinulla on hienosti silti ylijäämäinen talous. Aina tulee pikku notkoja matkaan. Ei todellakaan syytä, että tuo terveysmeno `syö naista`. Toki ikävää jos terveysmenoja on, mutta jos niistä selviää rahalla, niin eikös se voisi olla plussaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa. Lopulta kaikki murheet joista selviää vain rahan kanssa ovat pieniä murheita. Eipähän tarvinnut säästöihin kajota, se alkaa tässä vähitellen lämmittää mieltä kun alkujärkytyksestä on selvinnyt.

   Poista
 3. Hei, nyt olet hoitanut homman, joten siitä taputuksia olalle. Terveydestä kannattaa maksaa. Paranemista ja uusilla voimilla kohti lokakuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Uskoisin että vastaavia paukkuja ei ole enää tulossa, joten lokakuussa kaasu pohjaan säästämisen suhteen!

   Poista
 4. Tuohan on silti aivan upea tulos, ja terveys aina edellä! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vähitellen harmistus on väistynyt ja mennään kohti parempaa lokakuuta! :)

   Poista