torstai 20. syyskuuta 2018

189,83e

Otsikossa komeilee nyt sitten se raha joka on käytettävissä ensi palkkaan asti. Tuosta menee auton tankkiin tänään 10e, eli käytettävää rahaa on todellisuudessa 179,83e.

Mihin se kaikki on sitten kadonnut?

No, täytin kuivakaapit, ostin ison satsin lihoja, kävin Ruohonjuuressa, tankkasin, kävin hierojalla, labrassa, lääkärissä... Mitähän vielä? Oliskohan syytä taas kerätä kaikki menot ylös niin tietäisi ehkä itsekin mihin se raha on valunut. Enivei, kaikki ostokset ovat kyllä tulleet tarpeen, eli ei mitään impulsiivisuuden puuskissa hankittua turhuutta sentään.

Palkkapäivään on tämän viikon jälkeen kolme viikkoa. Ajattelin selvitä nuo kolme viikkoa budjetilla 50e/viikko, joten tähän loppuviikkoon jää käytettäväksi tankkaamisen lisäksi 30e, jolla ostan pakastimeen hitokseen marjoja. Muutoin kaikkea pitäisi olla nyt ihan hyvinkin, joten paniikki on tarpeetonta.

Kyllä sitä rahaa vaan tuntuu nyt kuluvan. Taidan seuraavana projektina tehdä taas no spend- haasteen..

8 kommenttia:

 1. Oletko tutustunut Pennoon. Penno on Takuusäätiön ilmainen sovellus jolla on erittäin helppo seurata kulutustaan. Ite otin käyttöön pennon tossa elokun lopussa ja hyvin olen jaksanut kirjata sinne menoni ja tuloni. Tässä vielä linkki Eurotarkan blogiin jossa Pennoa esitellään perusteellisesti.

  https://eurotarkka.blogspot.com/2018/09/Penno.html

  Omassa blogissani olen kirjoittanut samasta aiheesta vähän suppeammin. https://vacciniumoxococcos.blogspot.com/2018/09/penno_15.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pennoa jollain tapaa vastaava Pivo minulla on puhelimessa, mutta ehkä voisin viimein syventyä hieman paremmin tuohon Pennoonkin... Kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Puolukkaa löytyy nyt hyvin metsästä, joten ilmaisille apajile kannattaa suunnata korin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä aivan totta. Ensi viikolla voisin varata yhden vapaaillan puolukkametsää varten.

   Poista
 3. Juuri mietin eilen, että tasan 3 viikkoa palkkapäivään ja tilillä pakollisten laskujen jälkeen 642 e, pärjäänköhän? Kiitos että palautit asiat perspektiiviin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aivan taatusti pärjäät ja saat vielä vähintään puolet säästöönkin jos vaan haluat! :D

   Poista
 4. Tein elokuussa blogisi innoittamana No spend - haasteen. Onnistui :) Tässä kuussa lipsahdin ja olen käyttänyt rahaa melkein joka päivä. Tein myös budjetin vähän huonosti, ja viime viikolla säästöistä siirtyi 40 euroa käyttötilille. Tosin mielestäni se oli hyvä veto, koska tarvitsin lapselle hoitajan mennäkseni iltatöihin (tuli yllättäen), eli homma paikkautuu parin kuun sisässä, kun ekstrapalkkaa tulee.

  Sulla on tosi kiva blogi :)

  Sannu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista :)

   Mullakin on nyt lipsunut pahemman kerran, kauppakäyntejä on ollut vähintään joka toinen päivä... Lokakuussa kyllä tsemppaan!

   Poista