tiistai 18. syyskuuta 2018

Puskuri ja sen kasvattaminen

Vuoden alussa saldo oli 0e ja nyt potti on kasvanut 1380 euroon. Olen varsin tyytyväinen, sillä tämän vuoden fokus ei ole ollut puskurin keräämisessä vaan se on kerääntynyt ikään kuin tässä kaiken muun sivussa. Olen äärimmäisen tyytyväinen jos (ja kun) saldo on vuoden lopussa 2000e. Siitä on hyvä lähteä kohti ensi vuotta ja uusia tavoitteita.

Olen ajatellut että haluan saavuttaa seuraavana etappina sen 10 000 euron vararahaston. Se on ehkä jokseenkin ylimitoitettu vararahasto yhdelle lapsettomalle, mutta kun elämästä ei koskaan tiedä mihin se heittelee ja kun tarpeeksi kovaa kriisiä pukkaa niin kymppitonni on vasta alkusoittoa rahanmenolle. Joten se olkoot seuraava iso tavoite vaurastumisen polulla. Ensimmäinen suuri tavoite on saada ASP-tilille se 15k, jonka jälkeen jätän sen projektin sivuun ja keskityn puskuriin, opintolainaan ja sijoittamiseen.

Viimeisimmästä suuresta rahanmenosta ja siihen liittyvästä pettymyksestä on nyt toivuttu ja loppuvuoden säästösuunnitelma Excelissä. Seuraavaksi voisi väsätä koosteen kolmannesta vuosineljänneksestä!

6 kommenttia:

 1. Sulla on ihan samat tavoitteet puskurin osalta ku mullaki! Tän vuoden loppuun 2000€ ja joskus haaveissa 10 000€ puskuri :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin ensiksi että 5000 euroa on hyvä tavoite, mutta nyt olen taipumassa siihen että kymppitonni sen olla pitää! :D

   Poista
 2. Hyvinhän tuo summa on kasvanut tänä vuonna :) Jatkaa samaan malliin niin ei tarvi rahasta stressiä kantaa!

  VastaaPoista
 3. Hyvin kasvanut puskuri!

  Itsekin olin laittanut tavoitteeksi kasvattaa puskurin, mutta maksoinkin lainaa pois sen sijaan. En tiedä oliko hyvä vai huono, mutta onpahan nyt yksi maksu vähemmän.

  Jatkossa sitten kerrytetään puskuria taas. Ensivuonna tavoitteena taitaa olla kunnollisen puskurin kasvatus, joka jäi tänävuonna sitten hieman tyngäksi.

  Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin olisi kannattanut aloittaa puskurista ja sen jälkeen vasta siirtyä ASP-tilin kartuttamiseen, mutta nyt meni näin. Ensi vuonna todellakin kunnon puskuri kasaan :)

   Poista