torstai 19. heinäkuuta 2018

Adlibriksen toivelista: 17x kiinnostava kirja

Koska olen nykyään tykästynyt lukemiseen niin valtavasti, haluan jakaa Adlibriksen toivelistani täälläkin, vaikka tämä teksti nyt vain korkeintaan sivuaa hiukan blogin aihepiiriä. Oma kiinnostukseni kohdistuu talouskirjoihin, itsensä kehittämiseen ja rikos/rangaistus/oikeus -akselille. Jos on jotain vinkkejä tahi kommentteja, antaa palaa!

1. Timothy Ferriss: 4 tunnin työviikko
2. Erik Larssen: Paras & Helvetinviikko & Vahva
3. Fumiko Chiba: Kakeibo
4. Åsne Seierstad: The Story of Anders Breivik and the Massacre in Norway
5. Janne Kivivuori ym: Kriminologia
6. Ilkka Karisto ym: Vankina Venäjällä
7. Jordan B. Peterson: 12 elämänohjetta
8. Jen Sincero: You Are A Badass & You Are A Badass At Making Money
9. Yuval Noah Harari: Sapiens & Homo Deus & 21 oppintuntia maailman tilasta
10. Mark Manson: Kuinka olla piittaamatta p*skaakaan
11. Sarah Knight: Viis veisaamisen elämänmullistava taika
12. Unna Lehtipuu: Timanttipesula

Nämä eivät siis ole missään paremmuusjärjestyksessä. Vaikka olen pyrkinyt käyttämään myös kirjaston palveluita, ostan silloin tällöin kirjoja omaksikin - etenkin sellaisia joita kuvittelen lukevani useammin kuin kerran. Voi kyllä olla että opintojen alkaessa jää hupilukeminen sivuosaan, mutta just nyt en tiedä kyllä mitään parempaa kuin vapaapäivänä omalla terdellä auringossa istuskelu ja lukeminen!

Luetteko te paljon? Vinkatkaa ihmeessä jotain hyviä kirjoja!

5 kommenttia:

 1. Tuon helvetin viikon olen lukenut. En tykkää selfhelp oppaista.oli siinä ajatustakin ja olen alkanut laittaa itseäni epämukavuusalueelleni enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sit taas olen selfhelp -kirjojen ehdoton fani! Moni on noita Larssenin kirjoja hehkuttanut, joten jossain vaiheessa varmaan hankin tai lainaan kirjastosta ne.

   Poista
 2. Ja kirjastista saa kirjija onneksi lanattua ilmaiseksi :)

  VastaaPoista
 3. Minä sain juuri luettua Unna Lehtipuun Timanttipesulan ja suosittelen! Seuraavaksi listalla on Rikas isä, köyhä isä -kirja. Se on jo lainattu, mutta odottanut Timanttipesulan loppuun lukemista.

  Samaan aikaan luettavana minulla on Maaret Kallion Inhimillisiä kohtaamisia, jota voin myös lämpimästi suositella. Se on ollut kesken jo muutaman kuukauden ja luen sitä aina sopivan mielentilan tullen.

  Lisäksi olen alkukesästä lukenut kaksi Jean M Untinen-Auelin kirjaa Luolakarhun klaani ja Hevosten laakso, sillä kaipasin välissä jotain muuta kuin asiaa. Ne kirjat veivät toiseen maailmaan. Tai aikojen alkuun ennemminkin.

  Äänikirjana olen kevään aikana kuunnellut Heikki Turusen Simpauttajan ja nyt kuuntelussa on jokin ihana, romanttinen (mutta yllättävän kasvattava) kirja, jossa mielettömän upea ja superkaunis malli pohtii elämäänsä ja kipuilee, kun äärettömän komea, kuuluisaan sukuun kuuluva mies piirittää häntä, mutta hän ei koe olevansa tämän miehen arvoinen. Aahhh...:D Kirja sisältää myös kiihkeiden kohtausten kuvailua ja täytyy sanoa, että ei pokka kyllä kestä niitä. En välillä tiedä itkisinkö vai nauraisinko kuunnellessa.
  Mutta siis aivan mielettömän hyvää hermolepoa kuunnella sellasta romanttista hömppää, joka ei liity oikein mihinkään.

  Konmari oli sellainen kirja, joka laittoi tämän viimeisimmän mullistuksen alkuun elämässäni. Se alkoi tavarasta ja se on laajentunut koko elämään tavallaan. Opin paremmaksi päätöksentekijäksi ja se on ollut iso juttu.

  Kiitos sinun listasta. Täytynee tutkia siitä lisää omalle listalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitos vinkeistä! Maaret Kallion kirjat kyllä jonkin verran kiinnostaa ja taidankin lisätä tuon mainitsemasi teoksen toivelistalle.

   Myös Konmari taitaa mennä listalle, vaikka olen tähän asti himmaillut sen hankintaa kun en minä oikein miehen tavaroita voi konmarittaa hänen talossaan :D Ja omia ei niin kovin ole. Se voisi kyllä siitä huolimatta antaa inspiraatiota elämiseen noin yleensäkin.

   Tuo Rikas isä, köyhä isä on jokseenkin hehkutettu, joten taidan tutustua siihenkin lisää. Paljon hyviä idiksiä, kiitos!

   Poista