tiistai 10. heinäkuuta 2018

Heinäkuun palkka ja operaatio päätökseen

Heinäkuun palkka napsahtaa perjantaina tilille ja sitä on tulossa taas perinteiset 1665,08 euroa. Budjetti näyttää tältä:

Heinäkuu
Palkka+1665
Asuminen-150
Ruoka+auto-375
Lomaraha-20
ASP-tili-800
Rahastot-100
Laskut-20
Lahja-70
Pyörähuolto-130
Jää0
Säästämisaste54.05%

Huomiot
 • ASP lihoaa taas kivasti
 • rahastoihin perinteinen satanen
 • lahja ja pyörähuolto imevät budjetista 200e
 • ylijäämäinen 20e siirtyy lomarahatilille, johon yritän tankata nyt kaikki ylimääräiset eurot
 • puskuriin ei mene tässä kuussa pennin pyörylää, ääk!
 • säästöaste yli 50% huolimatta lahjasta ja pyörähuollosta
Ruokaraha on tällä kertaa budjetoitu viikotasolla viidelle viikolle, sillä palkka ei tosiaan tule tasan neljän viikon välein vaan aina 15. päivä. Näin ollen viikkobudjetti ruokaan, bensaan ja muihin kuluihin on 75e.

Ja mitä tulee yhdeksän päivän operaatioon
No, rahaa on tilillä 3,43e. Tarvetta kaupassakäynnille ei enää ole ennen perjantaita, joten uskallan iloita etukäteen että helpostihan se lopulta meni. Täysi pakkanen ja kuivakaappi tietty oli ihan avainasemassa. Jonkun mielestä tämä ei ollut haaste alkuunkaan, mutta itse olen positiivisesti yllättynyt. Henkisesti tuntui jokseenkin pahalta huomata yhdeksän päivää ennen palkkaa että tilillä on vain jokunen kymppi. Nyt pystyin osoittamaan itselleni että oli varsin turha panikoida.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitti! Minustakin. Vaikka tässä kuussa onkin noita ylimääräisiä kuluja jonkin verran.

   Poista
 2. Mutta jos etolisi ottanyt itsellesi tavoitetta olisitko käynyt kaupassa useammin/elänyt yli varojen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin, varmasti olisin. Entinen minä olisi jo viikko sitten siirtänyt tyyliin matkarahatililtä 100e käyttötilille ja jatkanut iloista kulutusjuhlaa vaikka persnetoksi oliskin mennyt ja matkasäästöt huvennut. Että kyllä se selkäranka on kummasti vahvistunut!

   Poista
 3. Tosi hieno homma! Siitä tulee ihan mielettömän hyvä mieli, kun ensin jopa ihan hullulta tuntuva asia sitten vaan onnistuu. Siis "entisessä elämässä" hullulta tuntuva tavoite onnistuukin saavuttaa.

  Näin asiat muuttuu - yksi päätös, yksi tavoite kerrallaan. Eikä sitä tee kukaan meidän puolesta vaan jokainen meistä itse. Hienoa! Sä rokkaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! :)

   Pitäisi aina muistaa miettiä miten itse on kehittynyt ja muuttunut jo lyhyessä ajassa. Usein sitä vertaa muihin ihmisiin, vaikka tärkeintä on juuri se oma muutos. Helposti sitä vähättelee omia juttuja kun aina jossain on joku, joka tekee kaiken vielä paremmin.

   Poista
 4. Onnittelut haasteen onnistumisesta, hieno juttu! Voisin kuvitella, että jokseenkin samanlaiset fiilikset haasteen aikana - ensin tuntui, että ei varmaan oikein onnistu, mutta yhtäkkiä se onnistuikin. Ja tuntui vielä suht ”helpolta”. Olen ollut (ja olen vieläkin ellen kiinnitä huomiota) höveli rahankäyttäjä ja on tuntunut, että raha vain valuu jonnekin eikä sitä voi kontrolloida. On todella voimaannuttavaa tajuta, että hei mähän voin itse vaikuttaa tähän ja raha ei vain katoa jonnekin vaan minä itse päätän mihin se menee ja kuinka paljon sitä menee. Hyvä me! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, varsin silmiä avaava haaste. Tuo kontrollin tunne omaan rahaan on lisääntynyt kyllä huimasti nyt kun on selkeä budjetti ja tavoitteet. Aikaisemmin todellakin tuntui että raha vaan valui sormien välistä vaikka olevinaan en ostanutkaan koskaan mitään.

   Poista