keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Yhdeksän päivän operaatio part. 1

Joku aika sitten Glendora&Raha -blogissa oli haaste, jossa ruokarahaa oli 50e ja selvittäviä päiviä 10. Inspiroiduin ajatuksesta (vähän pakollakin, heh), kun huomasin että omalla tilillä on just nyt 52,28e ja tämä päivä mukaanlukien sillä summalla on selvittävä yhdeksän päivää. Päiväbudjetti on näin ollen 5,8 euroa.

Jotenkin ärsyttää tämä tilanne. Tämä oli ennen aivan arkipäivää - pari viikkoa ennen seuraavaa tiliä piti jo alkaa miettimään selviytymiskeinoja seuraavaan palkkaan asti. Kesä on selvästikin tehnyt myös Tuhlarille tepposet ja kulutus on ollut normaalia suurempaa. Lomareissu söi rahaa ehkä ajateltuakin enemmän ja budjetti on ollut siitä lähtien aavistuksen sekaisin.

Kun tästä selvitään seuraavaan palkkapäivään niin pistetään budjetti taas toimimaan! Säästöihin ei ole tarvinnut onneksi kajota joten sen puolesta tilanne on hyvä.

6 kommenttia:

 1. Täällä sama tilanne... tosin 6 hengen perhe :) tilillä 36€, pulloista 13€ ja ti tulee s-bonuksia n. 40€. Haastetta tulee olemaan, säästöihin tai käteiskassaan en aio kajota.

  Tämä syystä että ruokasuunnitelma on tehty, pakastimessa on lihapuoli kunnossa, kuivakaapista uupuu riisit. Marjoja on, kasviksia ja maitotuotteita sekä hedelmiä menee lasten kanssa. Ja loputon määrä leipää jota urheilijapoika etenkin pistelee reippaaseen tahtiin. Jos ei tule katastrofia (lääkekuurin tarvetta esim) niin pärjätään.
  Nyt meni suunniteltu budjetti hieman höpöksi kun olimme reissussa ja saimme kutsun kaksille sukulaislasten synttäreille, yksille mökkikutsuille ja yhden tuttavan 50v. synttäreille. Nämä veivät ison siivun ruokabudjetista mutta onneksi pakastimessa on mitä syödä :)

  Tsemppiä haasteeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuohon verrattuna tämä oma haaste ei tunnu haasteelta ollenkaan! :D

   Se kyllä auttaa paljon että pakkasessa on tavaraa, itsekin kerään sinne pitkin kuukautta lihoja ja ennen seuraavan palkan tuloa sulattelen ja syön pois. Nytkin näyttäisi siltä että kaupasta tarttee hakea vaan vihannekset, hedelmät ja aamupalarahkat joten tilanne on toistaiseksi hyvin hallinnassa.

   Poista
 2. Vähän samankaltaista ilmassa, tuntuu että käyttötilin rahat loppuu kesken, vaikka itsellä hurjat 100€ siellä onkin. Eniten jännittää pitääkö tankata ennen palkka päivää, joka on mulla samana päivänä kuin sulla. Muuten pitäisi pärjätä, ois siistiä ku ei aina tulisi ennen palkka päivää ressiä rahan riittämisestä vaan oppisi luottamaan siihen että se raha riittää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä meni itsellä jo jokunen kuukausi ilman ikuista palkkapäivää edeltävää stressiä mutta tällä kertaa se on taas vahvasti läsnä. Harmittaa kun joutuu laskemaan kaupassa ostoskorin hintaa jo ennen kassaa ja miettimään että mitä jättää ostamatta että rahat varmasti riittävät.

   Poista
 3. Täälläkin yksi joka kärvistelee ennen palkkapäivää muutamalla eurolla. Ja inhoan sitä! Tarkkana pitää olla pienistä tuloista, että näin ei kävisi. Mutta joskus tulee yllättäviä menoeriä, sairastelua tms:ta joka sotkee budjetin. Ihmettelen miten ja millä saisi kasaan kuukauden parin palkan, säästöön. Että olisi jotain "pelivaraa", eikä ainainen paniikki..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se on niin ärsyttävää jos joka kuukausi on tilanteessa että senttejä pitää laskea ja pulloja palautella jotta saisi ostettua ruokaa.

   Puskurin kerääminen on tuskallisen hidasta jos budjetti on jo valmiiksi todella tiukka, mutta toisaalta jo sekin tuo mielenrauhaa että sivussa on edes muutama satanen katastrofin varalle.

   Poista