perjantai 13. heinäkuuta 2018

Hölmöilyä Nordnetissa

Huomaan olevani jokseenkin keltanokka tämän rahastosijoittamisen kanssa.

Alkuvuodesta kun aloitin rahastosäästämisen ja avasin Nordnetiin tilin, ajattelin että ainakaan Superrahastoihin en säästä koska ne ovat jotenkin liian hypetettyjä. Halusin poiketa massasta. Aloitin siis kuukausisäästämisen kahteen muuhun rahastoon, joissa toisessa juoksevat kulut 1,81% ja toisessa 1,60%. Tässä kesän mittaan aloin ihan tosissani kelailemaan että ehkäpä minun olisi todellakin syytä myös siirtyä niihin hypetettyihin Superrahastoihin noiden kulujen vuoksi. 

Ja niin päätyi Tuhlari myymään toisen, plussalla olevan rahaston ja ostamaan sillä rahalla Superrahasto Suomea ja Ruotsia. Kun tuo toinenkin rahaston pahanen nousee plussalle niin sekin menee lihoiksi ja tilalle tulee edellämainittuja. 

Ja samalla olo on vähän daiju, koska oma strategiani on ostaa ja pitää, ainakin seuraavat 30 vuotta. Ei ostaa ja myydä vuoden sisällä. Tosin ehkä kuitenkin hyvä herätä tilanteeseen nyt eikä viiden vuoden päästä kun nuo juoksevat kulut ovat syöneet tuottoa paljon kauemmin.

Mitä mieltä muuten olette - tällä hetkellä rahastoihin menee 100e/kk ja summa on hajautettu Seligsonin kahteen rahastoon ja Nordnetissa kahteen. Eli yhteensä siis neljään rahastoon 25e/kk. Onko hajautusta liikaa vai sopivasti? Pistäisittekö itse yhteen, kahteen, kolmeen vai neljään rahastoon tuon summan? Olen vähän kahden vaiheilla että pitäisikö hajautusta hiukan vähentää ja pistää vain kahteen tai kolmeen rahastoon noiden neljän sijasta.

7 kommenttia:

 1. Tätä hommaa joutuu vähän opettelemaan, joten nou hätä. Et oo yhtään daiju, koska olet ylipäätään kiinnostunut aihepiiristä - daijua olisi olla kiinnostumatta eiks ni? Ja hei sä kuitenkin sait siitä myydystä rahastosta voittoa!
  En osaa oikein sanoa tuosta hajauttamisesta, mutta jos millään rahastolla ei ole ollenkaan ostokuluja, niin mitä se haittaa vaikka se satku jakautuu neljään eri rahastoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eiköhän harjoitus tee mestarin. Jotenkin vaan ärsyttävää nyt veivata näiden kanssa.

   Ei ole ostokuluja missään, eli sen puolesta tosiaan ihan sama kuinka paljon hajauttaa. Silti mietityttää että onko hajautusta jotenkin liikaa. Toisaalta, voiko sitä edes olla liikaa?

   Poista
 2. Mä kanssa oon välillä vähän tommonen vastarannan kiiski, et ei ainakaan mitään hypetettyä :D ! Mutta tosiaan tässä hypetyksessä on pointtinsa. Mä en oo selingsonin rahastoihin yhtään perehtynyt, mutta mihin niissä sijoitat? Ajattelisin hyvänä hajautuksena sillon, jos ovat jotain muita, kuin pohjoismaiden rahastoja. Muuten varmaan laittaisin 50-50 Suomi-Ruotsi Nordnettiin :) Mutta kuhan lämpimikseni lätisen ja opettelu mullakin kesken. Mutta tää mun ajatus. Mullakin tutustuminen noihin edessä, kun tässä saa säästöjä nostettua :)

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seligsonilla pistän rahaa Kehittyviin Markkinoihin ja Global Top 25 Pharmaceuticalsiin. Eli hyvin tulee hajautusta kyllä. No, ehkä pidän tämän nykyisen hajautuksen jos ei mitään mullistavaa ehdotusta tule tilalle :D

   Poista
 3. Mä oon miettinyt tätä samaa aihetta nyt kanssa kun aloitan Nordnet säästämisen.. Ja just se että kun ei ole paljoa pistää niin onko järkeä jakaa useampaan rahastoon vai vaan yhteen laittaa sen vähän mitä on..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että tässä asiassa mielipiteitä on joka lähtöön. Päädyin nyt itse siihen että jatkan noihin neljään rahastoon sijoittamista. Sit kun rahaa vapautuu enemmän sijoitustarkoitukseen niin nostan summia, mutta pidän rahastojen määrän samana. Ainakin nyt tuntuu siltä :D

   Poista
  2. Kuulostaa ihan hyvältä suunnitelmalta. Pitääkin tutustua tohon Seligsoniin, ei oo mitään hajua siitä.. :)

   Poista