tiistai 26. kesäkuuta 2018

Onko minulla paheita?

Luin Salkunrakentajan artikkelin siitä paljonko paheet sabotoivat varallisuuden kerryttämistä ja aloin oikein pohdiskelemaan omia paheitani. Tai ylipäätään sitä, onko niitä edes. Artikkelissa on mainittu


 • Erikoiskahvit (Ostan ehkä kaksi kertaa vuodessa? Ylipäätään juon kahvia aika vähän - tyyliin pari kuppia päivässä. Tarvittaessa voin olla täysin ilmankin.)
 • Tupakka (Jossain vaiheessa poltin satunnaisesti humalassa pummiröökejä, enää en edes sitä vähää.)
 • Olut (Yök)
 • Viini (Vuodessa alkoholia kuluu ehkä yhden siiderikopan ja parin viinipullon verran. Ehkä vähemmänkin. Ei voida puhua paheesta tämänkään kohdalla.)
 • Työlounas ravintolassa (Noup, ei tule käytyä. Teen omat eväät.)
 • Television suoratoistopalvelu (Ei)
 • Television kanavapaketti (En maksa tällä hetkellä mistään vastaavasta lisäpalvelusta, kuten Bookbeat, Spotify, Netflix...)


Kovin vähäisiä tuntuvat siis paheeni olevan ainakin jos tarkastellaan sitä näiden perinteisten esimerkkien kautta. Aikaisemmassa elämässäni (eli aika jolloin en vielä tietoisesti kerryttänyt varallisuuttani) paheena oli hallitsematon nettishoppailu joka sabotoi talouttani hyvin merkittävästi, joten lopulta tässä on oltu ilman rahan käyttöön liittyviä paheita vasta tämän vuoden ajan. Sellainen orastava pahe tuntuisi nyt olevan se, että haluaisin ostaa koko ajan uusia kirjoja.

Onneksi on kirjasto, budjetti ja huomattavan vankaksi kasvanut selkäranka.

6 kommenttia:

 1. No eipä kyllä ole kovin paheellista sun elämä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta :D Toki tuhlailijan luonne kummittelee ajoittain taustalla ja tiukkana saa itsensä kanssa olla ettei lähde nettishoppailut keulimaan.

   Poista
 2. Aika vastaavan listan saisin itse aikaiseksi kuin sinulla. :D itsellä heikkoutena shoppailun lisäksi nelijalkainen "kauramoottori" joka on toki kallis harrastukseksi ja edellyttää sitten tiukkaa talouskuria elämän muilla osa-alueilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä uskoa että hepan omistaminen on todella kallista puuhaa. Mulla on ollut koira ja tuntui että jo sen ruokkiminen ja hoitaminen söi rahaa mukavan siivun :D Taatusti silti jossain vaiheessa koiran vielä hommaan, ne tuo elämään niin paljon hyvää fiilistä jota ei rahassa mitata.

   Poista
 3. Vähiin on käyneet paheet sinulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä, paheiden lista on tällä hetkellä tyhjä ja hyvä niin :D

   Poista