lauantai 9. kesäkuuta 2018

Kuuden kuukauden oivalluksia

Mitä konkreettista muutosta olen havainnut tämän vuoden aikana itsessäni?

- En ole ostanut yhtäkään tennariparia ihan vain siksi että halvalla lähti ja just sen värisiä ei kaapissa vielä ollut
- En ole ostanut yhtään urheiluvaatteita koska kaappi tursuaa jo nyt
- Olen välillä klikkaillut itseni nettikauppaan, himotellut vaatteita ja klikannut itseni pois kaupasta
- Olen harventanut kampaajakäyntejä ja väli on nyt 3kk entisen 2kk sijaan
- Olen liikkunut vielä enemmän pyörällä aina kun mahdollista ja bensakulut näin ollen ovat pienentyneet hieman. Jos näen Pivosta että olen lorotellut bensaa tankkiin 30e edestä kuluneen kuukauden aikana, se on etenkin näin kesäaikaan ihan todella paljon minulle... Keskusta-asumisen hyvä puoli, ei todellakaan ole pakko autolla ajaa paikasta toiseen vaan kaikki on kävelyetäisyydellä
- Joka ikinen vaateostos on ollut tarkkaan harkittu ja päätetty etukäteen. Eli ei extempore shoppailuja, vaan valmiiksi mietittyjä (laadukkaita!) hankintoja
- Olen käynyt läpi tavaroitani ja vaatteitani ja myynyt/vienyt kierrätykseen/heittänyt roskikseen kaiken tarpeettoman tilanviejän
- Olen panostanut ja pitänyt huolta nykyisistä vaatteista ja kengistä säännöllisesti huoltamalla ne
- Olen lopettanut päättömän kosmetiikan hamstraamisen

Olen siis lopettanut aika monta huonoa tapaa liittyen kulutustottumuksiin ja se on kyllä kantanut niin paljon konkreettista hedelmää että tällä linjalla on todella helppo jatkaa! En missään nimessä vaihtaisi näitä säästettyjä ropoja mihinkään materiaan. Näiden juttujen lisäksi olen listannut Exceliin listaa sellaisista ihan oikeista isommista tarpeista, jotta osaan budjetoida ne mukaan kulutukseen sitten kun hankinta tulee ajankohtaiseksi. Samalla kyseinen lista vähän herättelee miettimään mitkä tosiaankin on niitä oikeita tarpeita.

Tämä koko alkuvuoden prosessi on herätellyt itseäni tähän tavarahelvettiin minkä keskellä elän. Tänne ei just niin todellakaan tarvita yhtäkään uutta sisustushärpäkettä, huonekalua tai henkkamaukan rättiä. En sano etteikö tämä koti voisi olla viihtyisämpi tai trendikkäämpikin, mutta varustelutaso on tällä hetkellä riittävä. Vaatekaapin sisältökin voisi olla houkuttelevampi, mutta kuten asunnonkin suhteen, vaatekaapin sisältö on yhtä kaikki riittävä.

Riittävä olkoot tämän kuluvan vuoden sana. Sisustetaan ja ollaan muodin aallonharjalla joskus myöhemmin sitten.

4 kommenttia:

 1. Tosi hyviltä kuulostaa nuo oivallukset. Mulla on ollut vähän samansuuntaisia ajatuksia, mutta en ole saanut näin konkreettisesti niitä toteutettua. Nostan hattua sulle!

  On hienoa pysähtyä miettimään mitä oikeasti tarvitsee. Oikeasti kun ei paljon mitään. Ja sillä rahalla minkä käyttäisi roinaan, saa ostettua itselleen tyhjää tilaa, mielenrauhaa ja pankkitilin täytettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se mielenrauha jota saa rahaa säästämällä on jotenkin aivan huikeaa. En olisi ikinä uskonut tätä projektia aloitellessa että tästä tulee näin siisti fiilis!

   Tosiaankin, loppujen lopuksi aika vähällä pärjää, etenkin kun on tätä ennen hamstrannut kaikkea mahdollista kaapit täyteen...

   Poista
 2. Huipusti oot kiinnittänyt asioihin huomiota ja vähentänyt turhaa kulutusta. :)

  Ootko miettinyt että laittaisit auton kesän ajaksi seison tavan jutun sen ne esim touko-elokuu. 4kk aikana ehtii säästyä aika paljon vakuutus ja veromaksuja. Jos autoa ei ihan oikeasti käytä niin suosittelee miettimään asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auto(kaan) ei ole minun ja muuten se varmaan menisikin seisontaan, mutta mies tarvitsee sitä omiin menoihinsa. Muutoin kyllä hyvä idea jota ollaan tässä pohdittukin kyllä yhtenä vaihtoehtona.

   Poista