perjantai 15. kesäkuuta 2018

Kauan eläköön lomaraha...

Tänään koitti viimein se päivä kun palkan kaverina tilille tuli lomaraha! Sitä on odoteltu, pohdittu suuruutta, budjetoitu valmiiksi ja toivottu että vähintään budjetin verran tulisi. Tänään palkkanauhasta pystyin havaitsemaan että summa on 572e, eli oikeasti puolet siitä mitä olin ajatellut sen olevan. Aika kova pettymys, sillä olin ajatellut tekeväni kesän reissun (300e) ja syksyn reissun (500e) lomarahoilla, mutta eipä se nyt onnistu. Syksyn reissuun on revittävä 228e kuukausibudjeteista ja lisäksi olisi ollut kiva kartuttaa puskuria ja tehdä jotain kesävaatehankintoja. Aina ei kaikki mene niin kuin on ajatellut.

Tässä on peruspalkan budjetti taas kerran:Kesäkuu
Palkka1665
Asuminen150
Ruoka350
Auto30
ASP-tili800
Rahastot100
Laskut65
Lahja50
Jää120
Säästämisaste61.26%

Tuntuu oikeasti vähän urpolta ulista tuota lomarahan vähyyttä, koska niin suuria summia tässä pystytään säästämään joka kuukausi ettei tuollainen lovi kuviteltuun budjettiin haittaa kokonaistilannetta mitenkään. Perfektionistia vaan ärsyttää kun kaikki ei mene just prikulleen niin kuin on ajatellut etukäteen. Pitäisi vaan henkisesti osata sietää paremmin muutoksia.

ASP-tili lihoi kohtuullisen suurella summalla ja laskuihin varattu summa on siksi normaalia (20e) suurempi koska opintolainan korot tuli maksuun. Läheisen lahja on budjetissa mukana, sillä alkuvuodesta ynnäilin kaikki mahdollisesti ostettavat lahjat ja niiden ajankohdat ja näin ne ei aiheuta mitään yhtäkkistä paniikkia. "Jää" meni puskuriin.

Lomarahat meni siis kokonaisuudessaan lomarahatilille, jota paikkaillaan tulevista palkoista sillä muutamalla satasella. 

On muuten hujahtanut jo puolet vuodesta ja sen kunniaksi pitänee seuraavaksi ynnäillä vähän tämän vuosipuolikkaan lukuja! 

6 kommenttia:

 1. Todella hyvä säästöprosentti. Tuolla menolla sinusta tulee väkisinkin varakas. Loistavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä tämän hetkinen asumisjärjestely sallii säästämisen isoilla prosenteilla ja sen vuoksi tässä yritän kaiken ottaa irti tästä tilanteesta minkä saan. Vielä ei olla talouden kanssa edes plussan puolella, mutta siistiä nähdä millä tahdilla sitä kohti mennään! :)

   Poista
 2. Ihan uskomattoman hyvä säästöprosentti sinulla!
  Tämä väkisin laittaa miettimään omien menojen pakollisuutta - taas kerran.

  Mutta siis hieno homma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen asennoitunut niin että pari vuotta menen tällä tiukemmalla säästökuurilla ja sitten halutessani voin höllätä hiukan. Tällä hetkellä tosin tuntuu siltä että suurimmat kiksit tulee juuri varallisuuden kasvattamisesta - saa siis nähdä huvittaako myöhemmin höllätäkään. :D

   Poista
 3. Huikea säästöprosentti! :) ASP tili lihoo hurjaa vauhtia. Huippua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ASP-tili on tämän hetken lempilapseni ja sen lihomista on kiva seurata! :D

   Poista