keskiviikko 26. joulukuuta 2018

Tavoitteet vuodelle 2019

Aika miettiä ensi vuoden tavoitteita talouspuolella. On hiukan epävarmaa mitä tulee tapahtumaan esimerkiksi asumisen suhteen, mutta todennäköisesti asuntolaina tulee ajankohtaiseksi. Näin ollen on mahdoton ennustaa mitä asumiskulut tulevat olemaan ja miten paljon sen myötä saan säästöön, mutta kunnianhimoiset tavoitteet pitää toki asettaa!

Tässäpä tavoitteita:

1) 10 000 euron puskurirahasto Bank Norwegianiin (nyt kasassa 2800e, eli matkaa tavoitteeseen 7200e). Tämän suhteen ensimmäinen välitavoite on saada 5000e kasaan maaliskuun loppuun mennessä.

2) Rahastoihin vähintään 100e kuukaudessa

3) Kuukausibudjettiin tulee omaksi riviksi lomatili, johon on tarkoitus säästää (ainakin lähes) joka kuukausi plus miinus 100e ja reissata siis vuoden mittaan tämän tilin varoilla. Tänne päätyy myös kesäkuussa maksettava lomaraha.

4) Alan maksaa laskutilille extraa ja kerään sinne ns. arkielämän pienen puskurin - jos tiskari, mikro tai telkku hajoaa, niin täällä olisi toivottavasti aina sen verran ylimääräistä.

5) Opintolainan lyhennys alkaa suunnitelman mukaisesti joulukuussa, summa tulee olemaan 215e/kk.

Olen tehnyt alustavan budjetin koko vuodelle, johon olen yrittänyt ympätä muutamia tiedossa olevia isoja menoja, mutta toki budjetti tulee muuttumaan tilanteiden mukaan ja fiksailen sitä kuukausittain minulle sopivaksi. Ei ole tarkoitus elää vain säästämistä varten, vaan olen pyrkinyt miettimään tarpeeksi väljän budjetin, jotta kaikki yllärit eivät aina sekottaisi pakkaa. Tarkoitus on reissata hiukan enemmän kuin tänä vuonna ja suurimpana tavoitteena on tuo kunnollinen vararahasto.

Tämän kaiken toki mahdollistaa ainoastaan se, että saan pitää nykyisen määräaikaisen työni myös ensi vuonna. Peukut pystyyn!

4 kommenttia:

  1. Näitä tavoitteita on kiva lukea! Pitää itsekin vähän funtsia päämääriä seuraavalle vuodelle :) Peukut pystyssä työn puolesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin mielestä on kiva lukea muiden tavoitteista, joten listaa ihmeessä näkyville sun omat :)

      Poista
  2. Täytyykin konkretisoida omat tavoitteet. Sulla jää kk mukavasti käteen kun noin paljon jää sukan varteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, toistaiseksi vielä näin. Ehkä sitten ensi vuoden aikana tilanne muuttuu, nyt pitää siis ottaa ihan kaikki irti mitä saa ja laittaa säästöön :)

      Poista