keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Kuinka paljon menee rahaa joululahjoihin?

Tämän hetken polttava puheenaihe on joululahjat ja niihin kuluva raha. Tässä oma tämän vuoden budjetti:

 • oma perhe 30e (sovittiin perheen kanssa että jokainen ostaa vain yhden, ~30e arvoisen lahjan ja jokainen siis myös saa vain yhden lahjan)
 • miehen lapsi 40e
 • miehen vanhemmat 60e

Miehen kanssa ei osteta toisillemme joululahjoja. Fiilistellään hyvää ruokaa ja hyvää seuraa ja joulun jälkeen käydään yhdessä ulkona syömässä. Tämä sopii paremmin meille kuin päätön joulustressi lahjoista. Tosin miehen syntymäpäivät ovat aivan joulun alla ja hänen syntymäpäivälahjaan olen budjetoinut 135e. Menkööt se nyt myös joulun lahjabudjettiin kun ajankohta osuu niin yksiin.

Kokonaisuudessaan tänä vuonna menee siis joululahjoihin 130e ja kaikkiin lahjoihin yhteensä 265e. Aikaisempina jouluina olen hankkinut vanhemmille jotakin hieman kalliimpaa ja budjetti siihen on ollut n. 150e. Pidän kuitenkin hyvänä ratkaisuna tätä uutta lahjapolitiikkaa, koska miellän itse joulun enemmän lasten juhlaksi. He saakoot lahjoja, minulle riittää yhdessä juhliminen ja syöminen :)

Ei siis näy täällä osoitteessa tonnin luureja tai tietokoneita, eikä niitä kyllä osata kaivatakaan. Minusta joulun idea on niin paljon muuta kuin kulutusjuhla ja kalliit lahjat. Ihana kokoontua isolla porukalla edes kerran vuodessa viettämään yhteistä aikaa!

6 kommenttia:

 1. Samoilla ajatuksilla mennään täälläkin! Mukavasti on päässyt pois siitä kulutusjuhla-ajatuksesta. Voipi olla, että tänä vuonna ei mene kuin muutama kymppi, sillä ainoan lahjan taidan ostaa kummitytölleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen pienenpieni huono omatunto yrittää puskea pintaan kun lasken kuinka vähän kulutan lahjoihin, vaikka tavallaan olisi varaa ostaa vaikka ja mitä. Että olenko vaan itsekäs kun mielummin säästän sukanvarteen enkä osoita lähipiirille lahjojen kautta kuinka heistä välitän?

   Toki järjellä kun ajattelee niin toisista välittäminen ja lahjojen ostaminen ei liity toisiinsa mitenkään. Läheiset ovat minulle ihan kaikki kaikessa ja olen onnellinen että suvun aikuiset ajattelevat kaikki suht samalla tavalla tästä älyttömästä kuluttamisesta. Silti alitajunta yrittää saada mut ostamaan lisää ja lisää ja lisää :D

   Poista
 2. Mulla mennyt noin 300€ joululahjoihin. Lapsille, miehelle, anopille ja äidille ostin lahjat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa todella kohtuulliselta lapsiperheen joululahjabudjetilta :)

   Poista
 3. Meillä menee miehen kanssa lahjoihin noin 300-400e. Tuntuu ihan jäätävältä summalta. Meillä on kuitenkin 10 "lahjottavaa", niin jos jokainen saa noin 30e lahjan niin siitähän se kerääntyy. Oikeasti minun tekisi mieli antaa vielä paljon enemmän lahjoja. Omassa perheessä ei pääsääntöisesti osteta lapselle leluja kuin jouluna ja synttärinä, niin nyt tekisi mieli ostella. Perheen aikuisille ei osteta lahjoja muutakuin jouluna, joten siksi sitä tekisi mieli antaa vaikka mitä :D Ollaan kuitenkin sovittu ettei lähdetän mitään lahjaröykkiöitä kasaamaan, vaikka kaikilla muilla taitaa olla samanlaiset fiilikset kuin itsellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin meinaa iskeä ostohimot päälle, mutta kyllä se nyt saa luvan olla niin että tämän joulun lahjat ovat ne mihin olen budjetoinutkin. Olen yrittänyt ajatella niin, että kaikki se raha mitä pistän erilaiseen krääsään on sitten pois esim. perheen yhteisistä matkoista ja matkustelen paljon mielummin kuin elän keskellä jotain tavarahelvettiä :D

   Poista