sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Marraskuun palkkapäivä

... oli ja meni, ja ihan hyvin onnistuin sen parin huonon kuukauden jäljiltä budjetoimaan:

Palkka1640
Asuminen-150
Ruoka+auto-370
ASP-tili
Rahastot-100
Laskut-220
Lahjat-150
Jää (puskuri)650
Säästämisaste45.73%

Puskuriin ei siis aivan palautunut sitä 700 euroa jota uumoilin, mutta 650e on close enough. Nettopalkka on pari kymppiä vähemmän kuin tähän asti, sillä liityin liittoon ja ne maksut syövät automaattisesti muutaman kympin joka kuukausi. Uskon kuitenkin että tuo liittyminen oli ihan fiksua ja sen olisi voinut tehdä paljon aikaisemminkin...

Puskurissa on nyt siis 1330e ja matkaa tavoitteeseen on 1470e. Tavoite edelleen kirkkaana mielessä ja syvä usko onnistumiseen!

Tässä on ehkä ensi vuonna tulossa isohkoja muutoksia asumiseen, joten alkuvuonna tulee ottaa todellinen kiri puskurin keräämisessä. En osaa arvioida millä aikataululla muutokset tulisivat, ehkä jo ennen kesää tai sitten venyy loppuvuoteen, mutta yhtä kaikki jotain muutosta tulee jollain aikataululla. Nyt on ainakin ihan konkreettinen tarve saada puskuri niin isoksi kuin mahdollista!

Ps. En ostanut kerrassaan yhtään mitään black weekinä. Paitsi ruokaostokset. Cheers!

3 kommenttia:

 1. Nopea kysymys: miten nuo asumiskulut ovat noin pienet? Kadehdin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä asun miehen omistamassa talossa ja maksan hänelle 150e kuukaudessa. Muutoksen tuulia on tulossa, joten välttämättä kovin kauaa tilanne ei jatku tällaisena.

   Poista
 2. Hei!
  Itsellänikin on käynyt mielessä tuo puskurin kerääminen. Jonkun verran saan rahaa laitettua sivuun kuukaudessa, en paljoa, mutta parempi sekin kuin ei mitään! Olen itsekin huomannut budjetoimisen hyödyt, olen nykyään paljon tietoisempi siitä, mihin kaikkeen palkka kuluu. Tottakai säästäminen on tällä tavoin huomattavasti helpompaa ja tehokkaampaa.

  VastaaPoista