perjantai 23. helmikuuta 2018

Miten viikko meni?

93,75e asetettiin viikkobudjetiksi palkkapäivänä, miltä tilanne näyttää?

- Ruokakauppoihin 14,80e; 9,17e; 16,80e ja 14e = 54,77e
- Auton tankkaus 20e
- Sokoksesta hoitoaine 15,90e

= 90,67e

Eli budjetissa pysyttiin, nipinnapin. Lisäksi maksoin Klarnan kuukausilaskun kokonaan pois, hei hei 159e ja tervetuloa mielenrauha. Laskutilille jäi rapiat 26e, josta maksan vielä puhelinlaskun.

Kootut selitykset: hiuksiin jätettävä hoitoaine on lopuillaan, ja uusi pullo kestää toivottavasti 2-3kk. Pakkorako. Ruokakaupparahoista 14e meni lähiruokatorille, joka on vain joka toinen keskiviikko ja josta ostin kilon jauhelihaa ja jättikennon munia. Riittänee siis joksikin aikaa. Auto tuli tankattua, enempää ei välttämättä tarvi ennen ens kuuta tankata.

Aika perus, että palkkapäivän jälkeinen viikko on menoiltaan suurin. Ajattelin palkita itseni ennen ens palkkaa jollain kivalla vaateparrella jos onnistun alittamaan budjettia tarpeeksi muina viikkoina. Olis kiva töihin saada joku uusi pusero.

Mites teidän budjetit ovat pitäneet? Onko teillä tapana asettaa kuukausibudjetti vai astetta tarkempi viikkobudjetti?

Kivaa on muuten se että blogin kävijämäärät ovat yllättävän suuria, vaikka kirjoituksia on puskettu ulos vasta vajaan kuukauden päivät. Talousjutut ovat siis kenties yleisesti kiinnostava aihepiiri? Se on toki varsin ymmärrettävää, sillä tämä aihe koskettaa meitä ihan jokaista, kaikissa elämäntilanteissa. Kaikki kommentit, ideat, parannusehdotukset ja kysymykset ovat ehdottomasti tervetulleita piristämään ja herättämään ajatuksia!

6 kommenttia:

  1. Mulla on palkkakausibudjetti, eli kahteen osaan jaettu kuukausibudjetti. Ideana on että kuukauden ensimmäisestä palkasta maksan kaikki kuukauden kiinteät ja pakolliset menot ja kuukauden toinen palkka olisi säästöön ja "tuhlaukseen" (tällä hetkellä kyllä niihin velkoihin). Viikkobudjettia tuskin osaisin käyttää, koska suurin osa mun menoista on sellaisia, jotka maksetaan kerran kuukaudessa ja maksan ne heti palkkapäivinä pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin olen budjetoinut vaan noi ruoka/hupikulut, koska tosiaan moni juttu on vain kerran kuukaudessa tapahtuva kulu. Toi on kyllä hyvä taktiikka käyttää eka palkka pakollisiin ja toka palkka säästöihin, budjetointia sekin!

      Poista
  2. Sama juttu kuin edellisellä. Palkka tulee kaksi kertaa kuussa ja kummastakin palkasta maksetaan tietyt jutut, yksi osa käyttöön ja yksi osa säästöön. En siis käytä viikkobudjettia, mutta ehkä noin kaksiviikkoisbudjettia.
    Jos edelliseltä jaksolta jää käyttörahaa käyttämättä, niin se sumna siirtyy aina säästöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin yritän nyt sitä, että tuosta väljähköstä ruoka/auto/hupibudjetista ylijäämät siirtyisivät myös säästöön eikä impulsiiviseen tuhlailuun. Paitsi nyt kun lupasin palkita itseäni jollain vaateostolla jos budjetti vaan alittuu :D

      Poista
  3. Tällä hetkellä mulla ei ole budjettia mutta olen kokeillut sekä kk, viikko, että päiväbudjettia. Paras ehkä viikkotason budjetti, jota voi sitten halutessaan jakaa vielä päiville. Joskus kun oli aikaa, laskin aina työpäivän alussa paljonko euroja jäljellä per päivät ennen seuraavaa palkkaa :D.. Nykyään ei ole näille ajatuksille aikaa. Olen tosi huono pysymään budjeteissa ja teen liian tiukkoja budjetteja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päiväbudjetti ei ehkä omalla kohdalla toimisi, mutta tämä viikkobudjetti velvoittaa sopivasti miettimään rahankäyttöä vähän koko ajan. Aikaisemmin on mennyt lähinnä niin, että palkan jälkeiset ekat pari viikkoa on yhtä juhlaa ja sen jälkeen alkaa pihistely, ettei tarvitse juuri ennen seuraavaa palkkaa syödä pelkkiä kynsiä :D

      Poista