perjantai 2. helmikuuta 2018

ASP-tili

Paneudutaanpa hetkeksi vähän tarkemmin minun ASP-säästämiseen.

Olen säästänyt ASP-tilille noin puolen vuosikymmenen ajan ja saldo on tosiaankin tällä hetkellä 7900e. Olen tästä säästämisajasta kuluttanut koulun penkkiä neljä vuotta, joten säästäminen on opintotukien vähäisyyden vuoksi pysynyt tähän asti erittäin hallittuna. Joinain vuosina säästöön on tärähtänyt ainoastaan 700e ja toisinaan on kivuttu yli tonnin. Mutta yhtä kaikki, hidasta ja tuskaista on ollut.

Yksi tärkeä pointti kuitenkin: onneksi aloin säästää. Vaikka kyse oli alkuun pienistä summista, mutta onneksi tein sen silti. Viiteen vuoteen sisältyy monen monta kuukautta kun en kasvattanut pottia laisinkaan, mutta niin se vaan siitä huolimatta huomaamatta kasvoi. Tärkeintä ei ole aloittaa isoilla summilla, vaan ylipäätään aloittaa. Ei kannata odottaa sitä hetkeä kun on rahaa enemmän, vaan pistää tuumasta toimeen heti.

Miksi säästän ASP-tilille?
Koen sen turvallisena ja hyvänä vaihtoehtona säästää ensiasuntoa varten. Korko on ihan ok, en voi nostaa rahojani impulsiivisesti tililtä pois ja ehdot lainan saamiseen ovat mielestäni hyvät.

Mikä on tavoitteeni?
En asu kehäkolmosen sisäpuolella, joten maksimilainasumma tulee olemaan 115 000 euroa. Sen saadakseen riittää 11 500e säästöt, mutta oma tavoitteeni on kerätä nyt tämän vuoden puolella se 15 000e. En varmastikaan hanki juuri heti sillä sekunnilla asuntoa kun potti tulee täyteen, sillä haaveilen siitä, ettei yli 100 000e lainaa tarvitsisi ottaa...

Asuntosäästäjän perussäännöt ovat mielestäni:

 • Aloita nyt. Heti. Tai heti seuraavasta palkasta/tuista. Ei ensi vuonna, vaan h-e-t-i. 
 • Jos mahdollinen säästösumma on "vaivaiset" 50e/kk, säästä se silti. I know, on ankeaa tuijottaa tiliä jossa on 50e ja ajatella, että joku päivä siellä pitäisi olla vähintään 10 000e. Mutta se fakta vaan on että pienistä puroista jne. Pienistä tuloista säästetään vähän ja isoista sitten enemmän. Jos esimerkiksi viiden opiskelivuoden aikana säästää sen 50e/kk, on potti opiskelujen päätyttyä 3000e. Se on erittäin motivoiva potti aloittaa "kunnon" säästämistä. 
 • Täräytä talteen kesätyöliksoista lisäpottia. Jos joka kesä isket talteen tonnin extraa, viiden vuoden päästä potti onkin jo 8000e. Ja sehän jo kolkuttelee kymppitonnin rajapyykkiä.
 • Pidä tavoite mielessä. Tämä on oiva neuvo myös itselleni muistutella ajoittain. Onhan se totta, että säästäminen on aina jostain muusta pois juuri sillä hetkellä. Pitää muistaa punnita asioita ja ajatella tätä päivää pidemmälle. Asiat tärkeysjärjestykseen!
Joten mene ja avaa tili, viiden vuoden päästä olet jo lähes säästänyt käsirahan!

2 kommenttia:

 1. Oikeutetun lainan saaminen on aina ollut valtava ongelma niin monille asiakkaille, joilla on rahoitustarpeita. Huono luotto ja vakuus ovat jotain, mitä asiakkaat ovat aina huolissaan lainojen laillisesta luotonantajasta. Mutta MIDLAND CREDIT FIRM. Teki eron lainanantoteollisuudessa. MIDLAND CREDIT FIRM on akkreditoitu lainanantoorganisaatiokunnalta, joka myöntää lainoja paikallisille ja kansainvälisille asiakkaille 3 prosentin korolla. Meille on annettu etuoikeus vastata taloudellisiin tarpeisiisi. Luottoasiat eivät saa estää sinua saamasta lainaa, jota tarvitset.

  Palvelumme sisältävät seuraavat: -
  * Sijoittajat lainat
  * Velkojen konsolidointi
  * Toinen kiinnitys
  * Yritysluotot
  * Henkilökohtaiset lainat
  * Kansainväliset lainat

  Ei sosiaaliturvaa eikä luottotarkastusta, 100% takuu. Sinun tarvitsee vain antaa meille täsmälleen, mitä haluat ja varmasti teet unelmasi totta. MIDLAND CREDIT FIRM sanoo KYLLÄ, kun pankit sanovat NO. Lopuksi rahoitamme pieni lainakanta, välittäjiä, pienimuotoisia rahoituslaitoksia, sillä meillä on rajoittamaton pääoma. Lisätietoa lainan hankkimisesta meiltä: Vastaa välittömästi tähän sähköpostiviestiin: midland.credit2@gmail.com

  Yrityksen nimi: MIDLAND CREDIT HOME
  Yritys Sähköposti midland.credit2@gmail.com
  Yritys NMLS-tunnus: 315276.
  Yrityksen verkkosivusto: midlandcreditonline.com


  Motto: Sijoittaminen sukupolville.

  VastaaPoista
 2. Getting a legitimate loan have always been a huge problem To clients who have financial problem and need solution to it. The issue of credit and collateral are something that clients are always worried about when seeking a loan from a legitimate lender. But.. we have made that difference in the lending industry. We can arrange for a loan from the range of $5,000.00 USD to $500,000.000.00 USD as low as 3%interest Kindly respond immediately to this email: billjohnson.loanfirm011@gmail.com

  Our Services Include the Following:

  Debt Consolidation

  Second Mortgage

  Business Loans

  Personal Loans

  International Loans

  Loan for any kinds

  Family loan
  we fund small scale loan firm, intermediaries, small scale financial institutions for we have unlimited capital. For further details to go about procuring a loan contact us, Kindly respond immediately to this email: billjohnson.loanfirm011@gmail.com

  VastaaPoista