keskiviikko 22. heinäkuuta 2020

Olen elossa

Olen halunnut jo lukuisia kertoja kirjoittaa tänne, mutta writers block on sitä suurempi mitä kauemmin odottelen. Joten avataanpa sanainen arkku viimeinkin, näin vajaan vuoden kuluttua edellisestä kirjoituksesta.

Elämä se vain tarjoilee muutoksia toisensa perään, tähän kai on vain totuttava. Paljon on tapahtunut hyvääkin, olen esimerkiksi aloittanut uudessa, hyväpalkkaisemmassa työssä alkuvuodesta. Bruttopalkka on tässä hommassa aika tarkkaan 2800e ja siitä käteen jää nykyisellä veroprosentilla 2050e. Tämä on tietysti tuonut kivaa joustovaraa omaan kuukausittaiseen budjettiin ja muutenkin summa tuntuu sellaiselta jonka kanssa tulee ihan kivasti toimeen tässä elämäntilanteessa.

Palkan nousun myötä olen myös kasvattanut rahastoihin menevää summaa, joka on tällä hetkellä 200e/kk. Pyrin siihen että loppuvuodesta voisin nostaa sitä vielä 50 eurolla lisää, mutta katsotaan kuukausi kerrallaan. Koen, että tämäkin summa on jo tosi hyvin!

Huonoa tässä tämänhetkisessä tilanteessa on se, ettei minulla ole käytännössä puskuria juuri nyt ollenkaan. Kevään mittaan tuli muutamia yllättäviä hankintoja joihin puskurirahat sulivat ja uuden kerääminen on ollut kovin tahmeaa. Se onkin tehtävälistalla seuraavaksi.

Velkatilanne on hyvä, asuntolainan ja opintolainan lisäksi muita velkoja ei ole. Veronpalautuksia maksetaan 650e elokuun alussa, jolloin hemmottelen itseäni kampaajalla ja lisäksi ostan uuden tietokoneen. Loppuvuoden suunnitelma on pitää hieman tiukempaa linjaa taloudellisesti, jotta saisin viimein sitä puskuria kasaan.

En edes tiedä lukeeko kukaan enää tätä blogia, mutta nyt todella yritän tsempata ja kirjata kuulumisia hieman useammin ylös.

6 kommenttia:

 1. Minä luen :) Aiemminkin luin ja usein kommentoin.

  VastaaPoista
 2. Minäkin luen! Kiva kuulla kuulumisiasi :) Minullakin on sama tavoite loppuvuodelle, sillä kesän aikana on tullut humputeltua ihan liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kummasti se raha vaan kuluu jos ei oikeasti kiinnitä omiin kulutustottumuksiin huomiota.. Jotenkin tämän asunnon oston jälkeen oma tatsi säästämiseen on ollut hiukan hukassa, mutta nyt sitten vaan ryhtiliikettä tekemään :D

   Poista
 3. Itsellä myös bloggaus ollut jäissä johtuen monista asioista. Nyt kun taas aktivoituu niin lukulistalla olevat blogit on mukava käydä hiljalleen lukemassa. Jatkahan kirjoittelua vaikka hitaammalla postaustahdilla niin kyllä täällä lukijoita keikkuu ;)

  VastaaPoista