tiistai 28. heinäkuuta 2020

Elokuussa pihistellään!

Koska alkuvuosi on ollut huolettoman kuluttamisen kulta-aikaa, loppuvuosi kiristellään kukkaronnyörejä. Ajattelin pitää elokuun ajalta seurantaa että mihinkä se raha oikein uppoaa ja samalla yritän välttää kaikkia turhia hankintoja. Lisäksi pyrin keräämään mahdollisimman paljon päiviä, jolloin en tee mitään hankintoja.

Kun en ole tietoisesti tarkastellut omaa kuluttamistani niin huomaan että erityisesti ruokakauppa imee ihan liian suuria summia tällä hetkellä. Olen siirtynyt eväiden teosta takaisin työpaikkaruokailuun, mutta tuntuu että siitä huolimatta ruokakauppaan menevä summa on vakio.

Olen hahmotellut ruuan suhteen viikkobudjetiksi seuraavaa:
  • Työpaikkalounaat 25e
  • Ruokakauppa 60e

Ruokaan kuluisi siis tällä kaavalla 85e viikossa, jonka pitää todellakin riittää. Lisäksi bensaan varaan 25e viikkoa kohti, joka ei toki jakaudu tasaisesti kun pistän aina kerralla tankin täyteen ja ajelen sen tyhjäksi asti. Koiran kuluihin menee 50e kuukaudessa, jonka siirrän tilipäivänä S-tilille ja hoidan ne kulut sieltä käsin.

Vähän pelottaa sen puolesta että loma on juuri elokuussa. En ole suunnitellut niille viikoille yhtikäs mitään ohjelmaa ja toivon että kulutkin pysyvät kohtuullisina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti