maanantai 4. maaliskuuta 2019

Case ruokakauppa

Olen miettinyt sotasuunnitelmaa ruokaostosten suhteen. Tilanne on se, että olen saanut uppoamaan kauppareissuihin aivan poskettomia summia ja asialle tulee nyt loppu.

Kun maaliskuun palkka tulee tilille ensi viikon perjantaina, nostan ruokarahat käteisenä. Viikkoa kohden ruokarahaa on 70e ja K-kaupan sijaan teen ostokset Lidlissä. Kolikot talletan säästöpossuun. Lidl on siitä "kiva", että sen riisutun valikoiman vuoksi mitään heräteostoksia ei juurikaan synny. Ja kyllähän sielä on moni asia ihan oikeasti edullisempaa kuin muissa kauppaketjuissa.

Ruokarahojen lisäksi olen budjetoinut ensi kuun palkasta vajaat 100e erilaisiin yllätyksiin, kuten apteekkiin/leffaan/tms. Eli ne kulut kortilta ja ruokakulut käteisellä.

Uskoisin että tämä ryhtiliike pienentää ruokakuluja ja selkiyttää muutenkin kulutusta. Nyt kun olen hiukan enemmän alkanut pelaamaan käteisellä niin todellakin huomaan, kuinka paljon vaikeampaa (henkisesti) sitä on kuluttaa versus kortin vinguttaminen.

8 kommenttia:

 1. Hyvä ryhtiliike. Minullakin käteinen auttaa helpottamaan, paljon mihinkin on varattuna rahaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. En tiedä miksi tähän asti olen vastustanut käteisen käyttöä niin paljon, koska se on aika helppo kikka hillitä kuluttamista.

   Poista
 2. Siis mä muutin just Lidlin läheisyyteen ja musta tuntuu, et mulla menee hetki sopeutua uuteen valikoimaan. Prismassa osaan suunnistaa vaikka silmät kiinni, mutta Lidliin pitää vähän perehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lidl on kiva sitten kun oppii tuntemaan hyllyvälit :) Ei menee aikaa pohtiessa että mitäs sitä ostaisi, kun valikoimaa ei eri kategorioissa juurikaan ole. Välillä se tosin ärsyttää, mutta säästökikkana varmaankin aika hyvä.

   Poista
 3. Hyvä ajatus! Käteinen on kyllä erittäin tehokas. Se kun loppuu, se loppuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Tulee ruokakaupassa paremmin tsekattua että mitä sinne koriin oikein pistää ettei käy ohrasesti kassalla kun pitäisi maksaa :D

   Poista
 4. Iso peukku Lidlille. Sieltä saa 70e:lla ihan jäätävän määrän ruokaa. Suosittelen viikon ruokalistaa ja sen pohjalta tehtyä kauppalistaa. Itse sain tällä keinolla omat ruokakuluni viimekuussa ihan överipieniksi verrattuna aiempaan kulutukseeni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Eka kauppareissu Lidlissä takana ja tuntuu kyllä että sain tosi edullisesti melkein viikon ruuat.

   Poista