keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Keskittyminen herpaantuu (taas)

Nyt on taas syytä pysähtyä miettimään, mihin haluan elämässä keskittyä rahallisesti. Vaikka asumiskulut ovat pienet, ei tällä palkalla nyt aivan tuhottomasti voi tuhlailla - äkkiä nämä rahat tästä hupenee kun joka suuntaan repeää. Lipsumista on siis tapahtunut ja kaikkea ei-niin-tärkeää on tullut hommattua.

Haluan panostaa:
- laadukkaaseen ruokaan
- urheiluun
- matkusteluun

Näihin asioihin olenkin panostanut - vähän liikaakin...

Ruokakaupassa on mopo lähtenyt ajoittain keulimaan ja ehdottomasti pitää vähän tarkemmin tsekkailla ruokakorin sisältöä. Laatua pitää olla, mutta turhan kikkailun voisi jättää sikseen. Ihan joka kerta ei tarvitse kokeilla jotain uutta (ja kallista). Fokus perusjuttuihin ja extraa harvemmin. Lisäravinteet ja vitamiinit kuuluvat tähän samaan sarjaan, mutta niissäkin täytyy olla joku järki.

Uusia treenivaatteita olen hankkinut ja itse treenitkin ovat suht kalliita. Nyt saa vaatteiden ostelu loppua ja keskityn itse asiaan, eli treenaamiseen :D Vaikka kymppikortti (160e) hupeneekin nopeasti jos käy 2x viikossa treenaamassa, sallin sen itselleni. Liikunta on minulle henkireikä ja mitä parhain kohde panostaa myös rahallisesti. Treenivaatteita en tarvitse loppuvuonna yhtään, eli sen suhteen pitää todellakin rauhoittua.

Lomatili kasvaa joka kuukausi satasella ja siitä aijon pitää kiinni jatkossakin. Samoin tulevat lomarahat menevät suoraan lomatilille. Vielä ei ole mitään ulkomaan reissua kiikarissa, mutta kesälomalla varmasti tehdään yksi ja toivottavasti sitten syksyllä/talvella toinen. Tämän kategorian suhteen ei ole lähtenyt pahemmin keulimaan - siirrän lomatilille 100e/kk ja reissaan sitten sillä rahalla mitä on käytettävissä.

Äh, miksi nyt takkuaa niin paljon? Just nyt rahan kuluttaminen tuntuu paljon helpommalta kuin sen säästäminen.

6 kommenttia:

 1. Niin takkuaa täälläkin oikein urakalla. Kiva lukea että en ole ainut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et todella ole ainut.. :D Valitettavasti. Nyt on sotasuunnitelma tehty ja yritän virittää ajatukset taas oikealle taajuudelle jotta jotain jäisi säästöönkin.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tässä on selvästi meneillään joku kollektiivinen romahdus. Ei auta kuin mennä kohti uutta kuukautta ja tehdä siitä edes hiukan parempi kuin tästä.

   Poista
 3. Rahan kulutus on kyllä kohtuuttoman paljon helpomaa kuin sen säästäminen, mikä on kyllä raivostuttavaa. :D Mutta se helpottaa että heti kun se raha tulee niin siirtää sen pois näkyvistä, mitä aikoo säästää. Itse oon tosi tiukka sens uhteen, että puskuriin ei saa kajota. Laittaa sinne sitten vaikka vähemmän rahaa esim 50e kuussa, jos tuntuu ettei ole mistä irrottaa. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Kyllä se tästä, pienen tuumaustauon jälkeen olen saanut taas taistelumielialaa päälle. Kyllä tästä ihan hyvä kevät saadaan vielä aikaiseksi! :)

   Poista