lauantai 9. helmikuuta 2019

Aloitin kalliin harrastuksen

Olen aika pitkään harrastanut lähes ilmaiseksi, mutta nyt päätin viimein aloittaa ihan oikean harrastuksen joka maksaa rahaa :D Treenejä on kahdesti viikossa ja kymppikortti maksaa 160e. Näin ollen tunnin treenin hinnaksi tulee 16e ja viikossa saa käydä siis kerran tai kaksi, oman jaksamisen ja ehtimisen mukaan.

Olen harrastuksesta innoissani. On kiva kun on valmentaja joka suunnittelee treenit, tsemppaa ja sparraa. On kiva treenata kun on hyvät, uudet ja siistit tilat. En muista koska olisin viimeksi ollut näin innoissani jostain jutusta!

Koen tämän harrastuksen aika kalliiksi. Toki paljon hintavampiakin löytyy, mutta tämä rokottaa kukkaroa ihan tuntuvasti jos treenaan kahdesti viikossa. Toisaalta tiedän, että tämä tulee lisäämään omaa fyysistä ja henkistä hyvinvointiani ihan valtavasti ja on siis mitä parhain sijoitus itseeni.

Harrastus vaatinee treenikengät ja merkki ja malli on katsottu jo valmiiksi. Ne kustantavat 80e. Tämä hupi rokottaa siis ensi tilistä yhteensä huimat 240e, mutta se ei jaksa harmittaa yhtään. Järkevin satsaus pitään aikaan :)

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa fiksulta sijoitukselta. Kroppa ja mieli kiittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On jo super innostunut olo vaikkei ole vielä yksiäkään treenejä edes takana! :D Uskon tämän olevan todella oiva sijoitus.

   Poista
 2. Harrastus ja siihen käytettävä raha on ehkä sellainen asia, jota on vaikea ulkopuolisen neuvoa. Päätös siitä, antaako harrastus rahan arvosta itselle jotain vai ei, pitää tehdä itse.
  Jos kokee harrastuksen itselle tärkeäksi, kenties hyvinvointia lisääväksi, niin silloin siitä yleensä kannattaa maksaa. Samalla voi yrittää säästää ainakin osan siihen kuluvasta summasta jostain muista menoista.

  Mutta suosin tuollaista kymppikorttia, koska silloin maksaa juuri siitä mitä käyttääkin. Kuukausikortit mihin tahansa harrastukseen kannattaa taas miettiä kunnolla, että tuleeko sitä käytettyä joka kuukausi niin, että sen arvo vastaa menetettyä rahaa.

  Esimerkiksi 80€ kuukausikortti kuntosalille, jossa voi "tehdä vaikka mitä" voi kuulostaa hyvältä ja kaksi ekaa kuukautta käykin salilla kolme kertaa viikossa.
  Sitten tulee se kolman kuukausi, missä on työmatka, väsyttää, flunssaa ja motivaatiopula. Ehtii ehkä kerran salille ja maksaa siitå lystistä silti sen 80€.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti, itsekin tykkään näistä kymppikorteista enemmän kuin kuukausikorteista. Ei tule henkistä painetta käydä mahdollisimman paljon treenaamassa, vaan voi käydä oman mielen mukaan ja tosiaan maksaa vain tasan siitä mitä käy. Säilyy innostuskin paljon pidempään ja jos tulee kyllästyminen/sairastuminen, voi pitää taukoa koska haluaa.

   Poista