torstai 7. tammikuuta 2021

Näin palkkani on kehittynyt

Olen työskennellyt yhtäjaksoisesti valtiolla asiantuntijatehtävissä syksystä 2017 lähtien. Työtehtävät ovat tämän jälkeen vaihtuneet kahdesti, mutta ajattelin että teen silti pienen katsauksen palkan kehittymisestä näiden reilun kolmen vuoden aikana.

Syksy 2017 2119e /kk - tästä lähdettiin liikkeelle. Työnkuva oli palkkaan nähden mielestäni jokseenkin vaativa ja pidin itse työstä todella paljon.

Syksy 2019 2266e /kk - tätä palkkaa sain muutaman yleiskorotuksen sekä henkilökohtaisen palkanosan nousun jälkeen ennen kuin vaihdoin uusiin työtehtäviin.

.. vaihto uuteen työnkuvaan..

Kevät 2020 2794e /kk - uusi tehtävä ja uudet kujeet. Hieman lisää vastuuta ja uutta näkökulmaa. Työn vaativuus ja palkan suuruus olivat mielestäni hyvin linjassa.

Syksy 2020 2923e /kk - henkilökohtainen palkanosani nousi ja tämän kokoisessa palkassa se näkyi kerralla jo ihan kivasti!

.. vaihto uuteen työnkuvaan..

Kevät 2021 4023e /kk - nyt olen täysin koulutustasoani vastaavissa työtehtävissä ja (omasta mielestäni) korkea palkka kertoo suuresta vastuusta. Stressi tässä asemassa on korkeampi kuin aikaisemmissa työtehtävissä, mutta palkka kompensoi vaativuutta mielestäni erinomaisesti. Palkassa on nousupotentiaalia parin ekan vuoden aikana ehkä sellaiset ~500 euroa (yleiskorotus, ekat ikälisät, henkilökohtaisen palkanosan nousu), mutta tuskin se tulee tässä asemassa kauheasti yli 4500 euroa olemaan. Minulla ei ole alaisia, vaan teen asiantuntijatyötä edelleen. Uskon, että valtiolla tämän enempää palkkaa ilman alaisia on suhteellisen vaikea saada. 

Prosentuaalisesti palkkani on noussut pyöristettynä 90% kolmen ja puolen vuoden aikana! 

Kertokaahan oman palkan kehittymisestä vuosien saatossa, on mielenkiintoista lukea muidenkin kokemuksia.

1 kommentti:

  1. Vautsi, todella hieno palkkakehitys muutamassa vuodessa ja erityisesti hienoa, että noinkin suuren palkkakehityksen voi saada samalla työnantajalla. Toki Valtiolla varmasti erilaisia virkoja riittää ja sinullakin toimenkuva on vaihtunut, mutta onneksi aina vain mielekkäämmäksi/ enemmän koulutusta ja osaamista vastaavaksi. Itsellä on opinnot loppusuoralla ja tarkoituksena lähivuosina kekittyä nostamaan palkkatasoa, luulisin sen olevan aluksi suhteellisen helppoa, kun työkokemustakin karttuu, nyt olen ollut vasta alle vuoden oman alan töissä. Luulen, että päästäkseni samoihin palkkakehityslukuihin se vaatisi omalla kohdallani myös työnantajan vaihtamista ainakin jossakin vaiheessa. Tietenkään palkka ei ole ainoa kriteeri, jonka perusteella työpaikkaa tai työtehtäviä valikoi, mutta jos joka tapauksessa tekee töitä sen noin 8 tuntia päivässä niin kyllä itse koen oman aikani arvokkaammaksi kuin vaikkapa 10-12 euroa tunnilta. Eikä voi kiistää etteikö isoista tuloista olisi suhteessa helpompi säästää ja sijoittaa, vaikka loppupeleissä kulut ratkaisevatkin, mitä niistä tuloista jää jäljelle.

    VastaaPoista