tiistai 26. tammikuuta 2021

Muutokset budjettiin - kohti tonnin puskuria

Koska omien raha-asioiden suhteen suunnitelmaa ja strategiaa saa muuttaa loputtomasti, poikkesin palkkapäivänä hieman suunnitellusta budjetista:

1) En kerää erillistä puskuria vakuutustilille. Pystyn tällä palkalla maksamaan jokaisen vakuutuslaskun kokonaisuudessaan juuri silloin kun lasku tulee, joten tarvetta puskurille ei ole. Ideassahan ei muutoin ole mitään vikaa, mutta huomaan itse kajoavani puskuriin turhan helposti (ja ihan muissa kuin vakuutuslaskuihin liittyvissä asioissa). Näin ollen siirsin tuonkin summan emergency fundiin, jonne päätyi siis näin ollen yhteensä 610e. 

2) Budjetissa näkyi erikseen kategoria "loma". En kuitenkaan tule keräämään myöskään erillistä lomatiliä, sillä tämän vuoden lomareissut ovat toistaiseksi haave vain. Budjetoin mahdollisiin reissuihin sitten, kun jotain konkreettista on tiedossa. Muutoin kaikki ylimääräinen ohjautuu tuonne puskuriin.

Näin ollen siis hätävarapuskurissa on 670e! Ensi kuussa saan helposti kasaan sen tonnin ja sitten kohti luoton lyhennystä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti