torstai 12. syyskuuta 2019

Ensiasuntoni

Ensiasunto löytyi lopulta kohtuullisen nopeasti. Etsin asuntoa aktiivisesti pari kuukautta, kävin neljässä näytössä ja sitten se löytyi.

Kyseessä on 90-luvulla rakennettu 62m2 rivitalon päätykaksio, jonka kauppahinta oli n. 125 000e. ASP-tililtä käytin 12 500e asuntoon ja loppu 2500e tilin säästöistä jäi omaan käyttöön. Asunnon hoitovastike on 130e ja yhtiössä on maalämpö. Sanoisin, että kohtuullisen edullista asumista on tiedossa!

Mitään akuuttia remontoinnin tarvetta ei tällä hetkellä ole, vaikka eipä asunto toki myöskään aivan uutuutta kiillä. Kylpyhuoneremontti olisi kiva toteuttaa vaikka viiden vuoden päästä, mutta katsotaan sitä sitten ajallaan. Kaupat tehtiin elokuussa ja muutto on viimeistään lokakuun lopussa.

Valinnanvaraa kaksiomarkkinoilla on asuinseudullani aika paljon, joskin ne myös liikkuvat nopeasti. Piti siis tarttua tilaisuuteen aika vauhdilla, jottei tarvinut jäädä nuolemaan näppejään. Sain tingittyä pyyntihinnasta 5 000e, mikä oli mielestäni ihan kohtuullisesti.

Kaikkein olennaisinta tässä on lopulta se, että kodikas fiilis tuli heti kun asuntonäytöllä astuin tulevan kotini eteiseen. Viimein kaikkien väliaikaisten asumisratkaisujen jälkeen olen muuttamassa ikiomaan kotiini, jonka saan sisustaa ja muokata mieleiseksi. Aika siisti fiilis!

Asunnon laina alkaa lyhenemään lokakuussa, ja tällä hetkellä Osuuspankin nettisivut kertovat että minulla on asuntolainaa 111 763,20 euroa.

4 kommenttia:

 1. Onnittelut ensiasunnosta!
  Itselläni saattaa samainen tilanne olla edessä, kun elämäntilanteen radikaali muutos keikautti kaiken päälaelleen.

  Mutta onnea siis uuteen kotiin, 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! Tuntuu niin hyvältä olla asunnon omistaja. Teilläkin on paljon muutoksia tapahtunut, olisi mielenkiintoista kuulla missä mennään nyt :)

   Poista
 2. Senkin konna!

  Voitit. :D No perästä tullaan :) Ja onneks olkoon.

  (Ja kyllä, täällä taustalla on koko ajan oltu väijymässä että mitä touhuat :P)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että olet taas aktivoitunut itsekin kirjoittelemaan! Olen käynyt kyllä tekstejäsi lueskelemassa vaikka muutoin itsellä onkin ollut tässä vähän hiljaiseloa. Ehkä sitä tästä taas innostuu kirjoittelemaan kun on muutto hoidettu alta pois ja pääsee taas syventymään excelin pyörittelyyn :)

   Poista