tiistai 15. toukokuuta 2018

Palkkapäivän hienosäätöä

Ihan ei tuo budjetinhahmotelma pätenytkään tähän palkkapäivään, sillä maksoin puskurisäästöjen kustannuksella osani yhdestä yllätyksestä, eli 40e meni siihen ja 170e puskuriin. Näin ollen puskurin todellinen summa on tällä hetkellä 1030e - muutoin suunnitelma pysyi ennallaan:


Toukokuu
Palkka1665
Asuminen150
Ruoka355
Auto30
ASP-tili700
Rahastot100
Laskut20
Kampaaja100
! Yllätysmeno40
Jää170
Säästämisaste58.26%

Reaaliaikainen tilanne eri tileillä on tällä hetkellä seuraava:
Käyttötili 488,99e (täältä maksan kampaajan kuun vaihteessa ja loput on ruokarahaa)
ASP 10 700,19e (kasvaa kasvaa, ens palkasta uusi tuhatluku rikki!)
Laskutili 54,55e (puhelinlasku 16e veloitetaan täältä)
Säästölipas 8,07e (tämä on shoppailurahatili, tyhjältä näyttää :D)
Lomaraha 70,55e

11 322,35e, ja lisäksi sitten ne rahastot ja Bank Norwegian.

Jotenkin tässä on ilmassa sellaista pientä herpaantumista. Tarpeiden lista vaan kasvaa ja pitäisi tehdä jälleen reality check ja siivota listalta pois kaikki turha. Lisäksi huomaan, että viime aikojen kauppareissuilta on tarttunut matkaan joka kerta jotain extraa. Käyn lähes joka päivä kaupassa ja joka kerta tarttuu parilla eurolla jotain kivaa pientä, on se kuukausitasolla jo jokusen kympin. Lämpimät kesäkelit pehmentää pään, hah.

Toivon, että tämän kuun palkasta
- ei tarvitsisi välttämättä tankata autoa lainkaan a.k.a. vois pyöräillä joka paikkaan!
- ei tulisi ylimääräisiä sairastelukuluja
- saisin ympättyä ruokabudjettiin uudet pyörän ulkokumit
- saisin pidettyä ylipäätään ruokakulut normaalilla tasolla ilman jokakertaista hairahtamista turhuuksiin

Pitää kyllä nyt heti nostaa kädet pystyyn ja todeta että huomiselle lähiruokatorille uppoaa useampi kymppi rahaa. Tosin ei mihinkään turhuuksiin, mutta tuleepahan pakkaseen kunnolla täytettä ja se näyttää ehkä pankkitilillä hetkellisesti huonolta. Arvostan niin paljon lähituotettua ruokaa jota voi hankkia suoraan tuottajalta, että ihan hyvällä omatunnolla maksan siitä hyvästä.

Seuraavassa liksassa onkin sitten se kauan odotettu lomaraha joka toivottavasti on edes jotain sinne päin mitä olen kuvitellut sen olevan!

2 kommenttia:

 1. Täällä sama homma, eli tässä kuussa olen kirjannut JOKA päivälle jonkun kauppamenon, mitä ihmettä?! Eli lisää suunnitelmallisuutta ruuanlaittoon ja kauppareissut vähemmäksi.
  Eilen tuli kyllä santsattua useampi -30% lihapaketti kauppareissulla, näistä pari meni pakastimeen. Pakastimessa olisi paljon muutakin käyttökelpoista eli josko ne tulisi katsottua läpi lähiviikkoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pitäisi aina olla joku suunnitelma seuraavan viikon ruuista niin pysyisi kauppakäynnit kurissa. Tämä asia on selkeästi itsellä vielä kehityksen alla :D

   Ruuan pakastaminen on hyvä säästökikka kunhan tosiaan käy säännöllisesti pakkasenkin läpi eikä vaan hamstraa hamstraamisen ilosta ja jätä ruokia pakkaseen ikiajoiksi. :D

   Poista